Piept de rață glasat cu miere de salcâm și sos de piersici cu ghimbir
Publicat: Miercuri, 04 Octombrie 2017, 15:40 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 5 buc. piept de rață
- 400 g miere de salcâm
- 2 kg piersici
- 100 ghimbir
- 2 kg zahăr
- 400 g lime
- 200 ml ulei de masiline
- sare
- piper
- oțet balsamic de modena
- flori decorative, o cutie variată
Mod de preparare
Se pregăteşte pieptul de rață, crestându-l pe partea cu piele, apoi se trage la tigaie cu puţin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper.
Între timp, se curăță piersicile şi se taie mărunt pentru a face un gem de piersici cu ghimbir şi lămâie.
Punem la fiert piersicile cu 300 g de zahăr, ghimbir şi lămâie după gust şi îl lăsăm să se caramelizeze, apoi adăugăm 100 ml de apă.
Îl lăsăm să fiarbă până capătă consistența unui sos mai gros.
Preparam o reducţie din 500 ml oţet balsamic şi 200 g zahăr pe care le lăsăm să fiarbă la foc mare până scad consistent.
După ce pieptul de rață este bine rumenit pe ambele părţi, adăugăm 50 ml de apă şi 100 g de miere peuntru a-l grazura, apoi îl dăm la cuptor pentru 10-15 minute.
Montăm preparatele pe o farfurie dreptunghiulară, aşezând mai întâi sosul de piersici, apoi pieptul de rață tăiat în felii și decorăm cu felii de ghimbir, reducţia de balsamic şi flori comestibile.