Sufleuri de pralină. Deserturi delicioase și fine cu o textură aerată, ce pot încânta familia toată!
Îndrăgitul chef Gordon Ramsay, ne propune să încercăm aceste delicioase sufleuri de pralină, care ne vor delecta la maxim papilele.
Publicat: Marti, 20 Februarie 2018, 09:59 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:04Îndrăgitul chef Gordon Ramsay, ne propune să încercăm aceste delicioase sufleuri de pralină, care ne vor delecta la maxim papilele.
Ingrediente
- 250 ml lapte integral
- 100 g zahăr
- 140 g pralină cu migdale
- 40 g făină
- 4 ouă mari
- puțin unt topit, pentru uns
- zahăr pudră pentru tapetat
Mod de preparare sufleuri de pralină
Mai întâi, pregătiți amestecul de bază. Încălziți laptele cu 50 g de zahăr și 110 g pralină, într-un vas cu pereți dubli.
Între timp, amestecați făina cu 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, până la omogenizare, apoi adăugați, treptat, laptele fierbinte cu praline. Omogenizați bine totul, trasferați compoziția în vasul cu preți dubli și fierbeți-o până se îngroașă ca o budincă, apoi lăsați-o să se răcească.
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
Bateți spumă, cele două albușuri cu restul de zahăr. Ungeți interiorul a șase forme ramekin cu diametrul de 8,5 cm, cu unt topit și tapetați-le cu pralina rămasă. Încorporați ușor bezeaua de albușuri în compoziția răcită și umpleți cele șase vase ramekin cu compoziția de sufleuri.
Dați sufleurile la cuptor pentru 15 minute, sau până se formează o ușoară crustă deasupra.
Serviți-le reci, pudrate cu zahăr!
Notă: Pentru pralina cu migdale, se rumenesc la cuptor 120 g fulgi de migdale, pentru 10 minute. Se topește 160 g zahăr cu puțină apă, se adaugă puțină zeamă de lămâie și se lasă să se caramelizeze zahărul. Se adaugă fulgii de migdale și se răstoarnă conținutul pe hârtie de copt. Se lasă să se răcească, apoi se zdrobește totul și se macină fin într-un robot de bucătărie.