Supă cremă cu afumătură
Foarte îndrăgite în ultimul timp rețetele de supă-cremă, pentru că sunt gustoase, sățioase și frumos colorate, însă această rețetă de Supă cremă cu afumătură, este și foarte interesantă.
Publicat: Marti, 10 Septembrie 2019, 22:45 | Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2020, 12:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte îndrăgite în ultimul timp rețetele de supă-cremă, pentru că sunt gustoase, sățioase și frumos colorate, însă această rețetă de Supă cremă cu afumătură, este și foarte interesantă.
Rețeta Supă cremă cu afumătură - Ingrediente
- 3 morcovi mari
- 1 pastârnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 rădăcină de țelină
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras. verde
- 4 cartofi
- 2-3 căței de usturoi
- 100 gr fasole albă, fiartă
- 250 ml frișcă neîndulcită
- sare, piper, boia de ardei iute, fulgi de ardei iute,
- ulei de măsline
- 200 g bacon feliat subțire
- 200 g ciolan afumat/kaiser
- 200 gr unt
- 1 baghetă de pâine albă
Rețeta Supă cremă cu afumătură - Mod de preparare
Se curăță legumele și se fierb în apă cu sare, împreună cu ciolanul afumat.
Baconul se prăjește până devine crocant.
Se scurg legumele și se trec prin blender împreună cu baconul și cu fasolea fiartă.
Se adaugă condimente, unt și frișcă lichidă și se mai diluează cu supă, dacă este necesar.
Piureul se trece prin sită pentru a deveni fin și omogen. Se diluează cu supă până când supa cremă ajunge la consistența dorită.