Hello Chef, episodul 1. Rețeta de cartofi dauphinois a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare
În primul episod al show-ului culinar Hello Chef, Roxana Blenche și Răzvan Babană au primit misiunea de a pregăti berbecuț, pe care fiecare l-a scos în evidență cum a știut mai bine. Roxana i-a propus lui Babană să învețe o garnitură de cartofi dauphinois, iar aventura lor culinară a început!
Publicat: Duminica, 16 Mai 2021, 13:30 | Actualizat: Duminica, 16 Mai 2021, 13:35În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche, alături de invitații ei, încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente. Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să mearga la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să-și transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.
Prima lor misiune de la Hello Chef a fost trasată de la început, iar Roxana Blenche i-a avut alături pe Răzvan Babană și doctorul Cezar atât la cumpărăturile de la Kaufland, cât și la bancul de lucru.
Hotărâtă, Blenche l-a învățat pe Babană ce este o garnitură de cartofi dauphinois și cum trebuie să procedeze ca să-i iasă super-gustoși.
"Cureți cartofii, îi feliezi foarte subțire, după care îi pui într-o soteuză cu smântână lichidă, sare, piper, nucșoară. Îi dai într-un clocot, după care adaugi puțină mozarella. Îi pui frumos într-un cerc, mozarella deasupra și îi bagi la cuptor", a explicat Chef Blenche, fostă concurentă Chefi la Cuțite.
Pentru ca garnitura să iasă bine, Babană a fost instruit să țină cartofii la cuptor timp de 30 de minute, la 170 de grade.
Oricine poate încerca acasă rețeta propusă, cu ingrediente care se găsesc pe rafturile Kaufland. Cu puțin exercițiu și urmând sfaturile Roxanei sau rețetele de pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.
Ce sunt cartofii dauphinois și cu ce se deosebesc de cei gratinați sau boulangere
Cartofii Dauphinoise sunt cartofi tăiați subțiri și gătiți la cuptor într-un vas cu smântână și/sau lapte, de obicei aromatizați cu usturoi. Sunt și mai delicioși cu un tip de brânză presărat pe deasupra.
Pregătiți așa, sunt confundați frecvent cu cartofii gratinați. Diferența? Gratinul se poate face cu un sos cremos, uneori cu ceapă, usturoi și/sau pesmet.
De cealaltă parte, există cartofii Boulangere, care se taie subțiri și se gătesc la cuptor cu ceapă feliată subțire, stock de legume, ierburi (cimbru, rozmarin sau salvie) și unt.
Cartofii dauphinois sunt garnitura ideală pentru berbecuț. Carnea de acest tip merge însă foarte bine cu un chutney de mentă sau cu sos de roșii, cu sparanghel sau broccolini usturoiat.
Frumusețea cărnii de berbecuț este că poate fi servită cu o varietate de ingrediente, care mai de care mai aromate și mai bogate în nutrienți. Aceasta merge la fel de bine cu garniturile de cartofi, cât și cu alte legume, mai sănătoase precum sparanghelul, fasolea verde sau morcovul.
Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche, Răzvan Babană și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație cu alte rețete de berbecuț, oricine poate intra pe Kaufland.ro.