Rețeta lui Alex Petricean D’Artagnan: Ou posat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capra și sos BBQ auriu
Ou posat in ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capra si sos BBQ auriu
Publicat: Sambata, 20 Septembrie 2014, 10:43 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 14:47Ou posat in ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capra si sos BBQ auriu
• Oul posat in ierburi:
2 oua
1 ardei rosu taiat cubulete fine
1 ramura cimbrisor verde tocata marunt
10 g chives tocat marunt
1 ramura tarhon verde tocat marunt
1 lingura ulei de masline
un praf de sare
un praf de piper alb
Consumabile: folie alimentara
Intr-un bol de supa se asterne folie alimentara, care apoi se unge cu ulei de masline. Cream un melanj din ardei rosu, tarhon, chives si cimbrisor, cantitativ cat sa intre intr-o lingura si presaram tot continutul lingurii in centrul bolului prevazut cu folie alimentara, iar mai apoi spargem oul asezonandu-l cu sare si piper. Strangem folia alimentara cat mai ermetic, astfel incat sa obtinem un buzunar cu care putem fierbe oul intr-o forma cat mai aproape de cea naturala. Repetam operatiunea si cu cel de al doilea ou. Intr-o oala cu apa in clocot inseram cele doua buzunare din folie alimentara cu continutul de ou posat in ierburi si le tinem 4-5 minute in functie de cat de cremoasa vrem sa obtinem consistenta galbenusului. Se taie folia si se scoate oul, acum deja gata posat.
• Dovleceleul grill:
50 g ulei de masline
1 dovlecel [7felii]
un praf de oregano uscat
un praf de sare
un praf de piper alb
Marinam dovlecelul cu uleiul de masline si toate celelalte ingrediente. Incingem o tigaie de teflon grillata in care vom gati dovlecelul astefel incat sa ramana crocant.
• Sparanghel sotat
5 fire sparanghel verde
50 g unt
un praf de sare
un praf de piper alb
Fierbem apa intr-o oala adaugand si un praf de sare. Inseram sparanghelul caruia in prealabil i-am indepartat cotoarele, timp de 1 min. Separat intr-o tigaie la foc mediu adaugam untul si sparanghelul direct din oala. Sotam asezonand cu sare si piper timp de 1 minut.
• SOS BBQ auriu
1 lingura mustar dijon
1 lingura miere
1 lingura sos worchester
1 lingurita otet balsamic alb
1 praf boia afumata/dulce
1 lingurita ulei de masline
un praf de sare
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol cu ajutorul unui tel pana se obtine o consistenta omogena.
• Montaj
50 g telemea de capra sfaramata
Asezam dovlecelul sub forma de piese de domino rasturnate peste care presaram telemeaua de capra si mai apoi cele doua posate alaturate de sparanghelul sotat. In final picuram pe toata suprafata preparatului sosul BBQ auriu.
Pofta buna!