(P) Totul despre caracterul și personalitatea pisicilor
Pisicile pot fi uimitoare. Sunt animalele noastre de companie, cu personalități unice.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Septembrie 2023, 14:31 | Actualizat: Marti, 26 Septembrie 2023, 14:32Vrei să afli mai multe detalii despre caracterul pisicilor? Continuați lectură.
Tipuri de personalități de pisică
La fel ca oamenii, există mai multe personalități care definesc aceste animale. Putem defini un total de cinci tipuri:
Frivol: este cea mai supărată pisică, cea tipică care sare de pe canapea când vede oaspeții sosind acasă. Se caracterizează prin faptul că este foarte nervoasă.
Extravertit: este așa-zisa pisică curioasă. Le place să stabilească relații cu cei din jur. Se joacă cu jucăriile lor și eliberează multă energie, aveți grijă la plictiseala, pentru că pot distruge mobila! În plus, le place să fie în grădină și pe stradă, așa că este crucial să efectuați controale de deparazitare.
Spontan: caracterizat prin reacționarea la diferite situații într-un mod diferit. Pot deveni anxioase sau dimpotrivă, în funcție de zi, conform PetsPoint.
Prietenos: este afectuoasă, se culcă cu tine și îi place să fie în spațiul tău personal.
Comportamentele pisicilor
Fiecare pisică își dezvoltă propriile comportamente, răspunzând la diferiți stimuli. În general, le dezvoltă pe baza factorilor genetici (cei specifici speciei lor), a socializării lor cu oamenii și alte animale și factorii de mediu .
Trebuie să știți că există mai multe tipuri de comportament : în alerta, anxios, fericit, furios sau frustrat, printre altele.
Cum să înțelegeți caracterul pisicilor?
Nu este ușor să le înțelegi. Trebuie să le analizezi mișcările, dar, mai ales, toarcerea. Acest lucru poate ajuta la transmiterea a peste 60 de mesaje diferite, cu fiecare dintre nuanțele lor.
Dacă, de exemplu, observi că pisica ta îți linge părul sau fața, înseamnă că încearcă să se îngrijească. Este un comportament pozitiv. Sau chiar dacă observi că pisica ta se frecă cu capul de tine, înseamnă că își exprimă afecțiunea.
Pe de altă parte, dacă pisica ta mestecă iarbă sau plante, înseamnă că încearcă să-și „curățeze” sistemul digestiv. În aceste cazuri, este important să se efectueze o dublă deparazitare internă și externă (întotdeauna cu supravegherea medicului veterinar).
În sfârșit, trebuie remarcat faptul că comportamentele pisicilor furioase se manifestă prin urechi încordate, mustăți rigide, privire pătrunzătoare și coadă rigidă și dreaptă. Acest comportament poate fi însoțit de tăcere sau de un mârâit din partea felinei tale.
Cum afectează atitudinea noastră pisicile?
A avea o pisică acasă înseamnă a avea un mic observator. Acest animal de companie poate ști mai multe despre proprietar decât crede el. Dacă pisica ta trăiește mereu cu tine, poate chiar să știe când ți se schimbă starea de spirit.
Un exemplu ar fi atunci când ești trist. În acest caz, însoțitorul tău felin poate fi mai aproape de tine pentru a afla cauza stării sale emoționale. Pisica poate fi, de asemenea, mai anxioasă de data aceasta. Sau invers se poate întâmpla chiar și atunci când proprietarul este într-o dispoziție bună.
Cu toate aceste informații, putem spune că caracterul pisicilor poate fi foarte dinamic. Indiferent dacă este extrovertit, anxios, frivol sau spontan, vă sfătuim întotdeauna efectuarea de îngrijiri de deparazitare pentru a evita riscul de contagiune a celor mai des întâlniți paraziți din mediul nostru.