Ce sunt „șnițelele comuniste” și care e rețeta pas cu pas. Cele câteva ingrediente ieftine de care ai nevoie pentru prepararea lor
Îți prezentăm în rândurile de mai jos cea mai simplă rețetă de șnițele care să îți amintească de gustul copilăriei. Pentru a le prepara, nu ai nevoie decât de cele mai ieftine ingrediente. Iată care e rețeta pas cu pas!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 21 Iunie 2023, 17:00 | Actualizat: Marti, 25 Iulie 2023, 11:09Precum le spune și numele, „șnițelele comuniste” au devenit populare chiar în perioada Comunismului, atunci când carnea, indiferent că era de pui, porc sau vită, era mult prea greu de procurat. Așa că, o alternativă la îndemână în acele vremuri a fost chiar parizerul.
Hai să descoperi cum se prepară pas cu pas „șnițelul săracului”, așa cum i se mai spune, dar și de ce alte ingrediente mai ai nevoie pentru rețeta care amintește de gustul copilăriei!
Pe aceeași temăCare e rețeta pas cu pas de „șnițele comuniste”
Cu toate că astăzi găsim carne din abundență, tentația unui șnițel cu parizer este mare și mulți l-ar încerca de dragul nostalgiei, dar și al gustului unic. Iată de ce ingrediente ai neovie:
Ingrediente:
- 4 felii de parizer de pui sau de porc,
- 2 ouă bătute,
- 50 de grame de făină albă,
- 50 de grame de pesmet,
- ulei, sare și opțional piper negru măcinat pentru o aromă mai intensă.
Mod de preparare:
Pentru început, se iau feliile de parizer și se trec prin oul bătut, făină și pesmet, urmând ca totul să fie condimentat după gust. Acest proces se repetă de două ori, potrivit Fanatik, care a vizualizat rețeta. De menționat este faptul că în loc de pesmet puteți folosi și fulgi de porumb.
Între timp, se pune o tigaie cu ulei la încins, iar, după ce ați trecut parizerul prin toate ingredientele, îl puteți lăsa în „baia” de ulei în jur de două-trei minute. În momentul în care observați ca s-a format o crustă aurie și crocantă, atunci înseamnă că preparatul poate fi scos și lăsat pe un șervețel care să extragă excesul de grăsime.
„Șnițelul comunist” merge foarte bine servit alături de castraveți murați, piure de cartofi sau orice altă garnitură din cartof, inclusiv cartofi prăjiți, sos de usturoi sau salată. În cazul în care vă doriți un preparat în cantități mai mari, atunci dublați porția de ingrediente enumerate mai sus.
Cu toate că trezește și unele amintiri neplăcute, parizerul se poate consuma și pur și simplu prăjit sau trecut doar prin ou și făină, fără să mai adăugați pesmet sau fulgi de porumb. Poftă bună!