Cum să pregătim un meniu cu patru rețete arăbești
Chef Munți , bucătarul de la Star Matinal, a pregătit mai multe preparate delicioase, pe care le-a denumit "1000 de nopți arăbești".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Noiembrie 2019, 14:45 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:57Chef Munti a pregătit la Star Matinal patru rețete delicioase, pentru un meniu complet: Hummus, Salată persană, Orez aromatizat și Shakshouka.
Ingrediente pentru rețeta Hummus:
- năut
- pastă de susan
- chimion
- sare
- ulei de măsline
- ardei gras roșu, copt
- mușchi de vită
Rețeta Hummus - Preparare
Năutul hidratat bine, în prealabil, se fierbe până începe să se paseze. Se scurge, se trece prin blender împreună cu ardeiul copt șiu curățat. Apoi, după ce se temperază, se amestecă cu pasta de susan, chimion, ulei de măsline și sare,după gust. Separat, se prepară mușschi de vită la cuptor, în modul clasic.
Ingrediente pentru rețeta Orez aromatizat:
- orez sălbatic
- stafide
- muguri de pin
- rodie
- curry
- turmeric
- ulei de măsline
Rețeta Orez aromatizat - Preparare
Orezul se fierbe în apă cu sare la modul al dente. Se adaugă stafidele hidratate, în prealabil, muguri de pin trași ușor în ulei de măsline, praf de curry după gust, turmeric, pentru un plus de aromă și culoare și semințe de rodie.
Ingrediente pentru Rețeta de Salată persană:
- roșii
- lămâi și lime
- ardei gras galben
- castravete
- rodie
- ridichi
- sare
Rețeta de Salată persană - Preparare
Se spală legumele, se toacă cuburi și se amestecă într-un vas. Se asezonează cu un dressing din zeamă de lămâie, suc de rodie și sare.
Ingrediente pentru Rețeta Shakshouka:
- roșii decojite
- ulei de măsline
- ceapă albă
- usturoi
- ardei gras roșu
- ouă
- coriandru verde
- lipii pentru servit
Rețeta Shakshouka - Preparare
Se călește ceapa tocată mărunt în puțin ulei de măsline, se adaugă roșiile decojite și tocate, ardeiul copt și tocat și se fierbe un sos consistent. Se adaugă usturoiul răzuit, se sparg 4-5 ouă în sos și se continuă prepararea la cuptor până se gătesc ouăle, așa încât albușiul să fie închegat, dar gălbenușul să rămână moale. Se aromatizează cu coriandru verde.