Antena Căutare

Cum cureți plita și cuptorul în doar 5 minute, fără produse chimice. Ai deja în casă cele două lucruri magice

Știai că poți curăța plita și cuptorul cu un amestec ieftin și fără chimicale, care topește rapid murdăria și grăsimea? Ai nevoie de doar două ingrediente pe care le ai deja în casă. Iată ce trebuie să faci.

un cuptor murdar langa unul curat care straluceste Galerie
Știai că poți curăța plita și cuptorul cu un amestec ieftin și fără chimicale, care topește rapid murdăria și grăsimea? Ai nevoie de doar două ingrediente pe care le ai deja în casă. Iată ce trebuie să faci. | Shutterstock.com

Cu doar două ingrediente poți face plita și cuptorul să strălucească. Ai nevoie doar de apă și lămâie, precum și un vas rezistent la căldură.

Pe lângă faptul că lămâia este un element de bază în băuturi și mâncăruri, fructul conține substanțe care ucid bacteriile și elimină grăsimea.

Datorită acizilor citrici naturali, sucul de lămâie este un agent de curățare natural și foarte ieftin. Iată cum poți folosi lămâia pentru a igieniza cuptorul.

Citește și: Creatura misterioasă cu blană care a făcut prăpăd într-un sat | VIDEO. Ce este fiara care a speriat localnicii și a mâncat animale

Cum cureți plita și cuptorul în doar 5 minute, fără produse chimice

Începe prin a încălzi cuptorul la 120 de grade Celsius. În timp ce acesta e pornit, umple un bol (rezistent la căldură) cu apă de la robinet. Taie o lămâie în trei și stoarce sucul în apă, apoi adăugă și cojile.

Așează vasul pe grătarul cuptorului și lăsa-l pentru 30 de minute la 120 de grade. Ai grijă să supraveghezi amestecul pe tot parcursul pentru a nu se fierbe.

Combinația dintre citrice și apă va aburi cuptorul, acționând ca un degresant natural și înmuind murdăria din interior.

Citește și: Cu cât se vând micii în foiță de aur de la Dedulești. Cât costă asemenea combinație “românească”

După ce a expirat timpul, oprește cuptorul și lăsă apa să se răcească pentru câteva minute, ideal ar fi 10. În tot acest timp, nu deschide ușa cuptorului.

Când cele 10 minute s-au scurs, înmoaie în amestec un burete (care nu zgârie) sau un prosopel moale. Apoi folosește-l pentru a șterge interiorul cuptorului.

După aceea, utilizează o altă cârpă pentru a usca complet aparatul și a îl face să strălucească. Poți folosi același amestec și pentru a degresa plita electrică din sticlă.

Cazul uluitor al tinerei care susține că propriul iubit i-a făcut o clonă AI pentru ca și alți bărbați să poată petrece ... Cum scapi rapid de pesticidele de pe fructe. Trucul la care nu te-ai fi așteptat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x