Cum se prepară tradiționala rețetă dobrogeană Piperchi țârgâsiti - Rețetă reinterpretată de Chef berry
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit în cadrul emisiunii rețeta dobrogeană Piperchi țârgâsiti, pe care a reinterpretat-o în stilul propriu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020, 11:19 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:13Este o rețetă delicioasă din ardei piperchi prăjiți și asezonați cu carne tocată și brânză de vaci.
Ingrediente pentru Rețeta Piperchi țârgâsiti:
- 5-6 buc. ardei gras și ardei capia
- ceapă verde și uscată
- usturoi
- 250 gr brânză de vaci
- ardei semi iuți
- 150 gr cremă de brânză
- 300 gr carne tocată, de vită
- pătrunjel
- 200 gr făină
- 7 gr drojdie
- puțină apă
- 3 gr chimen
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Piperchi țârgâsiti
Ardeii se coc, se curăță și se toacă mărunt.
Se amestecă brânzeturile cu ceapă verde și pătrunjel verde.
Carnea tocată se trage la tigaie în puțin ulei, cu ceapă tocată și ardeii copți și se asezonează cu sare și piper. Spre final se adaugă și brânza de vaci în cuiburi.
Ardeii semi iuți se curăță de cotoare, nervuri și semințe și se umplu cu crema de brânză amestecată cu pătrunjel verde.
Din făină cu drojdie, puțină apă și sare se frământă iun aluat din care se pregătesc niște lipii la cuptor, presărate cu chimen.
Spor și poftă bună!