Ignat 2019. Aşa prepari cea mai delicioasă pomană a porcului
Ignat 2019. Potrivit tradițiilor din popor, pe 20 decembrie este ignatul(ziua în care se sacrifică porcul pentru Crăciun). Iată cea mai delicioasă rețetă de pomană a porcului.
Autor: Camelia Moldoveanu Publicat: Vineri, 20 Decembrie 2019, 09:49 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
După tăiere, urmează pomana porcului, la care participă cei care s-au ocupat de sacrificare. Conform tradiţiei, friptura se serveşte cu mămăligă, dar şi cu murături. De obicei, masa se aşază în curte. Se mănâncă în picioare şi se bea ţuică fiartă
Ignat 2018. Pomana porcului-ingrediente
- 600 g pulpă de porc puțin grasă
- 300 g cârnați proapseți
- 1 căpățână usturoi
- 5-6 linguri ulei
Ignat 2018. Pomana Porcului-mod de preparare
Tai carnea cubulețe și cârnații rondele, apoi incingi uleiul în tigaia în care vei așeza carnea.
Amesteci până se rumenește pe toate părțile, adaugi cârnații și lași la fiert, într-un vas acoperit cu capac până scade sosul.
Usturoiul se curățe, se pisează, se amestecă cu puțină apă și se adaugă peste peste carne. Carnea se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se scoate și se servește cu usturoi, mămăligă și vin fiert.