Rețetă de post. Cartofi umpluți cu legume – Gustos, simplu și ușor de preparat
Publicat: Joi, 01 Martie 2018, 16:26 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu numai că este o gustare potrivită pentru perioada în care te afli, cea de post, ci este și un preparat pe care I l-ai putea oferi și copilului tău. De ce spunem asta? Pentru că e plină de vitamine. Ce rețetă de post ai mai putea gătiîn Postul Paștelui? Pregătește cartofi umpluți cu legume. Dacă, însă, nu ții post ei ar putea fi consumați cu pește la grătar sau cu ficăței.
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati cartofii umpluti cu legume?
Având în vedere că savoarea cartofilor umpluți cu legume este inconfundabilă mai ales când aceștia sunt calzi, este recomandat să pregătești această garnitură pentru a fi consumată la o singură masă.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru patru porții de cartofi umpluți cu legume:
- opt cartofi albi
- doi ardei grași
- o vânată mică
- patru roșii
- o ceapă roșie
- 150 g de cașcaval
- 100 g de măsline fără sâmburi
- patru linguri de unt
- o legătură de pătrunjel
- sare, rozmarin, oregano
Cum se prepară cartofii umpluți cu legume?
Chiar dacă durată totală de pregătire a cartofilor umpluți cu legume depășește o oră, rezultatul final merită osteneală. Iată ce ai de făcut:
- Spală cartofii, învelește-i în folie de aluminiu și lasă-i la copt, timp de o oră, în cuptorul încins în prealabil.
- Între timp, curată ceapă și tăie-o solzișori.
- Vânată, ardeii și roșiile tăie-le cuburi.
- Unt topit și puțină apa, înăbușă legumele tăiate.
- Tăie rondele măsline. Da prin răzătoare cașcavalul.
- Toacă mărunt pătrunjelul și adaugă-l peste legume, împreună cu puțină sare, rozmarin și oregano.
- Curată cartofii de coajă, tăie-i în jumătate și scobește miezul.
- Umple cartofii cu amestecul de legume, cașcaval râs și măsline.
- Unge cu unt un vas termorezistent și așază în el cartofii umpluți cu legume. Lasă-i la copt maximum un sfert de oră.
- Cartofii umpluți cu legume se servesc fierbinți, pe post de garnitură sau că fel principal. Poftă bună!
Sursa, qbebe