Rețetă de post: Ratatouille de legume
Chef Berry a pregătit la Star Matinal rețeta Ratatouille de legume
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Noiembrie 2019, 18:12 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:51Ratatouille de legume este un preparat de post, gustos și hrănitor, cu o combinație perfectă de ingrediente.
Ingrediente pentru Rețeta Ratatouille de legume:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 1 praz
- 4 roșii
- 100 gr orez
- 200 gr măsline negre
- 3 cepe roșii
- 50 gr usturoi
- 200 ml suc de roșii
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Ratatouille de legume
Roșiile se coc, se decojesc, apoi se trag la tigaie în ulei cu usturoi. Se adaugă sucul de roșii, puțin zahăr, sare și piper. Se lasă la fiert, până rezultă un sos consistent, apoi se blendează și se trece prin sită. Se pune din nou pe foc și se adaugă măslinele feliate.
Separat, se trag la tigaie cu ulei și usturoi, ceapa, prazul, vinetele și dovleceii, toate tăiate julien.
Orezul se prepară separat, la aburi, în cuptor, pentru 11 minute la 200 de grade.
Rețeta în varianta lui Flick:
Lume, lume, lume, lume, dăm ghiveciul de legume.
Dacă vrei tu poți să-l iei, punând exact 2 dovlecei,
2 vinete micuțe, de-alea coapte și drăguțe,
Puteți pune după caz, una bucată de praz.
4 roșii potrivite, dar trebuie decojite,
100 gr orez, trebuie să știți și-un crez,
Dacă sunteți credincioși, poate sunteți și pofticioși.
După care iată vine, 200 gr de măsline
Cepe roșii punem 3, poți și patru, dacă vrei,
Suc de roșii 200, se fierbe vreo 5 minute.
După care puneți voi, 50 gr de usturoi.
Într-o oră și jumate, ai rețeta ca la carte.