Ingrediente
- Pentru o portie de orez:
- 30 g orez
- 50 g ceapa
- 25 g unt
- 150 ml ulei
- 250 ml supa de legume
- Pentru o portie de ratatouille:
- 15 g dovlecei
- 15 g ardei gras
- 15 g dovleac
- 10 g rosii cherry
- 25 g morcovi
- Pentru o portie de chiftelute:
- 120 g pulpa de vita
- patrunjel,marar
- 1 ou
- Pentru sosul de sampanie:
- 30 g faina
- 1g chimen
- 100 ml sampanie
- 1g foi de dafin
- 3 g chivas pentru decor
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei.
Se adauga si orezul, se pune peste supa de legume si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust.
Carnea tocata de vita se amesteca impreuna cu ceapa, verdeturile tocate marunt, condimentele, oul si se framanta bine, pana se omogenizeaza carnea cu ingredientele. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei.
Separat, se face sosul din unt si faina, se adauga sampanie si supa de legume. Se lasa sa se fiarba pana se reduce.
Pofta buna!
Reteta lui Dan Bogatu de la duel: Mini steak cu sos tzatziki pe carpaccio de rosii... Reteta juratului Tudor Constantinescu: Macarons de Paris...