Rețeta de Socată fără drojdie, orez sau stafide. Cât de ușor se prepară și care e secretul ca ea să fie atât de delicioasă
Socata este una dintre băuturile preferate de toată lumea, în special în perioada verii. Deși nu multă lume știe cum se prepară această băutură, iată că rețeta nu este una complicată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 19 Iunie 2023, 16:20 | Actualizat: Luni, 13 Noiembrie 2023, 08:53În materialul acesta vom afla cum putem prepara o rețetă de socată fără drojdie, orez sau stafide. Vom afla că putem înlocui zahărul cu mierea pentru un gust delicos, dar și care este secretul ca această băutură să iasă perfectă și să fie pe placul tururor.
Rețetă de Socată fără drojdie, orez sau stafide! Secretul ca ea să iasă perfectă și delicioasă
Iată că pentru o rețetă de socată fără drojdie, orez sau stafide nu este nevoie de foarte multe ingrediente. Băutura este una sănătoasă și vă va răcori în zileel toride ale acestei veri.
Pentru persoanele care nu tolerează drojdia, stafidele sau orezul, vă prezentâm în rândurile ce urmează o rețetă simplă de socată, cu fermenți lactici, adică zer de la iaurt. Iată cum puteți prepara această băutură și ce trebuie să aveți la dvs ca să puteți obține 3,5 litri.
Pe aceeași temăIngrediente pentru rețeta de socată fără drojdie, orez sau stafide avem nevoi de:
- 100 g de flori de soc
- 3 litri de apă plată
- 400 de grame de zahăr sau miere
- 3 lămâi mari cu coajă netratată
- opțional, un iaurt mic de la care folosim zerul
Mai întâi spălăm florile de soc cu apă rece, după care luăm un borcan mare de 3 sau 4 litri. Turnăm apă în el și după punem zahărul sau mierea și amestecăm. Dat fiind faptul că mierea este mai dulce decât zahărul putem alege să punem mai puțină.
Pe aceeași temăDacă nu sunteți siguri de cât de dulce ați vrea să iasă băutura, adăugați mai puțină cantitate de zahăr sau miere și indulciți în plus la final, după gust. Următorul pas în prepararea acestei băuturi este să dăm pe răzătoare lămâile, numai partea galbenă. Tăiem lămâile pe jumătate și le stoarcem sucul. Adăugăm coaja de lămâie în vasul compoziției, alături de sucu produs de la fructe.
Punem florile de soc după, minim 100 de grame, poate și mai puțin. Scurgem iaurtul într-un pahar, folosing un filtru de cafea sau printr-o altă metodă eficientă, iar zerul se adaugă în compoziția băuturii. Dacă nu aveți iaurt la îndemână sau o sită deasă, nu adăugați nimic.
Deasupra compoziției și a borcanului punem o farfurie și după așezăm băutura într-un loc cald și luminos. De obicei, această băutură este gata în 4 zile, depinde de cât de cald este afară.
După ce au trecut zilele de așteptare, băutura se transferă în sticle și se poate pune la frigider. Recomndat este ca această băutură să fie consumată cu gheață. Ea ține în jur de 5 zile în frigider, timp în care vă puteți bucura de ea.