Rețetă mucenici. Cea mai bună rețetă de mucenici. O gospodină a dezvăluit unde este tot secretul!
Publicat: Vineri, 02 Martie 2018, 13:16 | Actualizat: Vineri, 26 Februarie 2021, 11:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
TIMPI DE PREPARARE
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 15 min
INGREDIENTE
2 L apă
o pungă de 400 g mucenici
350 g nucă
Esențe: rom, lămâie, vanilie, scorțișoară etc.
MOD DE PREPARARE
Mucenicii muntenești sunt aceia mici, în formă de 8, fierți în zeamă aromată și plină de nucă și scorțișoară.
Nu ai timp să faci aluatul de la zero? Nu ai aparatul acela special în formă de 8 care îți ușurează munca? Nicio problemă! Cumperi din aceia ambalați, gata făcuți, din comerț, numai bun de pus direct la fiert. Astfel, din numai 3 ingrediente și condimente, cu efort minim, faci o oală mare și delicioasă de mucenici muntenești, cu zeamă aromată și nucă multă., scrie unica.ro.
Pune apa la fiert, cu puțină sare în ea. Când dă în clocot, adaugă mucenicii din pungă.
După ce se înmoaie ușor, adaugă aromele dorite, amestecă ușor și mai lasă-i un pic la fiert – circa 10 minute. Mucenicii muntenești nu trebuie lăsați foarte mult timp la fiert, deoarece ei se vor găti în continuare în zeama fierbinte și aromată.
SFAT: Nu pune scorțișoara în oală în timpul fierberii, va deveni ușor cleioasă și nu vrei asta.