Rețetă franțuzească de Supă cremă din hribi - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă din bucătăria franțuzească, o rețetă de supă cremă din hribi, pe care a denumit-o "Supă veselă din hribi".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 13 Ianuarie 2020, 09:54 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:49Supa cremă din hribi este foarte gustoasă, foarte sățioasă și este perfectă servită cu niște crostini tartinați cu unt și usturoi și pătrunjel, dar și cu ouă poșate.
Ce ne trebuie pentru rețeta Supă cremă din hribi:
- 1 kg de hribi congelați
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 50-100 gr unt
- 1 pahar de vin alb
- 400 ml smântână
- sare și piper
- Pentru servit:
- crostini tartinați cu unt și usturoi și pătrunjel
- ouă poșate
Cum procedăm pentru a prepara rețeta Supă cremă din hribi.
Se toacă ceapa mărunt și se pune la călit în unt topit, împreună cu un cățel de usturoi, tocat și acesta mărunt. Se adaugă hribii decongelați și de asemeni, tocați și se amestecă bine cu ceapa și usturoiul. Când încep să se pătrundă se adaugă un pahar de vin și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul.
Tot din categoria rețetelor de supă cremă mai vedeți și:
- Rețeta Supă cremă de gălbiori, cremoasă și deosebit de gustoasă
- Rețeta Supă cremă de ciuperci în pâine
Apoi se adaugă smântâna, se asezonează supa cremă de hribi cu sare și piper și se mai lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote.
Se trece prin blender, eventual prin sită pentru a fi fină și cremoasă și se servește cu crostini tartinați cu unt și usturoi și pătrunjel, dar și cu ouă poșate.
Spor și poftă bună!