Antena Căutare

Rețetă de salată plină de proteine. Ce ingredient simplu nu trebuie să lipsească

Prepară o salată sățioasă și delicioasă. Iată pașii pentru o masă plină de proteine.

Galerie
Prepară o salată sățioasă și delicioasă | Shutterstock

Dacă mesele copioase îți dau bătăi de cap, iar o salată obișnută nu-ți ține de foame prea mult timp, ei bine, această rețetă este pentru tine. E simplu de făcut și e plină de proteine, ceea ce o face sățioasă.

Citește și: Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă

Rețetă de salată plină de proteine. Ce ingredient simplu nu trebuie să lipsească

Este un ingredient anume care, de fapt, o face sățioasă, dar și delicioasă. Astfel îți va ține de foame mai mult timp.

Articolul continuă după reclamă

Concepția celor mai mulți este că doar carnea este plină de proteine, însă și oul este la fel de bogat proteic. Acesta este ingredientul care face orice salată mult mai sățioasă.

Citește și: Rețetă de clătite din sfeclă roșie și banane. Prepară un desert prietenos cu silueta ta

Cu toate acestea, trebuie preparată salata cu atenție, astfel încât să nu devină greoaie. Astfel că, ai nevoie de câteva ouă, după gust. Se pun într-o oală cu apă, se acoperă și se lasă la fiert. Din momentul în care încep să fiarbă, mai lasă-le zece minute.

Citește și: Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit

Un alt ingredient pentru această salată este maioneza, însă cantitatea trebuie verificată cu atenție în funcție de cea a legumelor. Dacă pui prea multă, poate deveni grețoasă. Nu este cazul să îneci ouăle, ci doar să îi dai o textură cremoasă.

Citește și: Rețeta pentru siropul de tuse al Savetei Bogdan. Cum se apără solista de răceală și la ce trucuri „băbești” apelează

Potrivit unei surse, trucul este să se adauge cantități mici pe rând și să se amestece continuu pentru a ieși așa cum trebuie.

Se adaugă și un vârf de sare și unul de piper, pentru un gust deosebit. De asemenea, se mai pune suc de lămâie sau o lingură de muștar, pentru puțină aciditate.

Citește și: Rețetă pas cu pas pentru plăcintele Sfântului Ioan. Cum se pregătește preparatul tradițional

De asemenea, dacă dorești un plus de savoare mai poți adăuga smântână sau iaurt grecesc. Acestea îi oferă salatei o textură fină și ajută și la sațietate.

Important este să nu consumi imediat salata. Aceasta trebuie lăsată la frigider pentru cel puțin jumătate de oră. În acest timp, aromele au răgaz să se potențeze.

Poți savura această salată sățioasă cu pâine prăjită sau crutoane.

Bounty de casă. Rețetă cu doar patru ingrediente pentru un desert deosebit...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x