Antena

Sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care să o salvezi pentru masa de Crăciun

Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă inedită cu nucă și aluat fraged pe care sa o salvezi pentru masa de sărbători!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 13:12 | Actualizat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 14:00
Sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care să o salvezi pentru masa de Crăciun
Captură Facebook

Sărutările măicuțelor este rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care odată ce o încerci o vei prepara cu fiecare ocazie. Cu multă umplutură delicioasă și aromată, fragede de se topesc în gură, sărutările măicuțelor se adresează în special iubitorilor de nucă. Iată cum se prepară!

Pe aceeași temă

Rețeta pas cu pas pentru sărutările măicuțelor - fursecurile fragede cu nucă

Ingrediente pentru sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă:

Pentru umplutură:

Mod de preparare Sărutarile măicuțelor – rețeta de fursecuri fragede cu nucă

Pentru aluat:

În vasul robotului de bucătărie se pun untul moale, lăsat la temperatura camerei, două linguri de smântână , gălbenușurile, zahărul vanilat și un praf de sare. Se amestecă până se omogenizează. Se adaugă făină și se frământă până se obține un aluat omogen și consistent. Nu se insistă prea mult cu frământatul, doar până când ingredientele sunt bine legate. Vasul se acoperă și se lasă aluatul la odihnă, în frigider, pentru circa o oră.

În funcție de tipul de făină folosit se mai adaugă, dacă este necesar, câteva linguri de făină, în cazul în care aluatul este prea moale sau o lingură de smântână dacă aluatul este prea vârtos. De asemenea, aluatul se poate prepara și cu untul rece, tăiat cubulețe.

Pentru umplutură:

Recomandari A1

Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până nu se mai simt granule de zahăr și se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă nuca măcinată și coaja de portocale și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. În umplutură se pot adăuga și stafide, în funcție de preferințe.

Modelare și coacere:

Aluatul se împarte în bucățele mici de circa 10-15 grame, care se modelează sub formă de biluțe. Fiecare bilă de aluat se întinde pe masă ușor, în făină, într-o foaie cât mai subțire și cât mai rotundă posibil. În mijloc se pune câte o linguriță de umplutură. Se adună marginile sub formă de bocceluță. Fursecurile formate se pun în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilație) pentru circa 15-20 de minute, până vârfurile fursecurilor se rumenesc ușor. Cât încă sunt calde fursecurile se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
rețetă sărutările măicuțelor rețetă fursecuri fragede cu nucă
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Situații-limită și investigații periculoase în sezonul 2 Hidden Assets. Vezi acțiunea în AntenaPLAY!
Stirile zilei Momentul în care Armando şi Mihai au murit în accidentul din Ploieşti. Ar fi luat parte la o cursă ilegală
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care își pot schimba viața începând cu 12 decembrie 2024. Nativii care au parte de surprize plăcute Catine.ro
Cântărețul Mert Demir a primit un premiu important pentru cariera sa. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Bărbatul fără adăpost era, de fapt, un miliardar rus care a luptat în Ucraina. Găsit de poliție la metroul din... Libertatea.ro
22 de zile până la intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru primari. Soluția pentru a le... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
David Popovici, reacție în urma unei postări despre presupusa lui susținere pentru Călin Georgescu. Declarația... Elle
Aproape 700 de blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură zile la rând. Ce sectoare sunt afectate Spynews.ro
Și-a făcut Klaus Iohannis operație estetică la față? Ce spun medicii esteticieni despre intervenție BZI
Cum se gătește acasă la Călin Georgescu? „Mâncarea este o relație autentică cu Dumnezeu!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post HelloTaste.ro
Femeile „girafă” din Thailanda și adevărul crunt din spatele ritualului bizar de înfrumusețare. Dacă își... Antena3.ro
Avertismentul FBI pentru utilizatorii iPhone și Android. De ce trebuie să se schimbe urgent aplicațiile Facebook... useit
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2024. Leii se gândesc la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Noul Parlament. Cine sunt traseiștii, „iepurii” și vedetele consolate cu un fotoliu în Casa Poporului Jurnalul
Continentele lumii - Câte continente sunt și care sunt acestea Kudika
Cum să menții Crăciunița înflorită toată iarnă. Ce să presari în pământul din ghiveci din când în când... Playtech
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano Redactia.ro
Momentul în care Armando şi Mihai au murit în accidentul din Ploieşti. Ar fi luat parte la o cursă ilegală Observator
Ce este Boala X și de ce a pus în alertă lumea medicală. Tot ce trebuie să știi despre această amenințare... MediCOOL
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Ireal! Cât costă 4 GOGONELE la Târgul de Crăciun. Vizitatorii au rămas „mască”: „Așa ceva...” Gandul
Andreea Bănică, DATĂ AFARĂ dintr-un restaurant celebru din București! Nu i-a venit să creadă ce i-a spus... CanCan
Prima răceală a bebelușului: ce să faci și ce să nu faci DeParinti
Beyoncé și fiica ei au atras toate privirile pe covorul roșu la premiera filmului „Mufasa: The Lion King”.... ZUTV
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk UseIT
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Hello Taste