Antena

Sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care să o salvezi pentru masa de Crăciun

Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă inedită cu nucă și aluat fraged pe care sa o salvezi pentru masa de sărbători!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 13:12 | Actualizat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 14:00
Sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care să o salvezi pentru masa de Crăciun
Captură Facebook

Sărutările măicuțelor este rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care odată ce o încerci o vei prepara cu fiecare ocazie. Cu multă umplutură delicioasă și aromată, fragede de se topesc în gură, sărutările măicuțelor se adresează în special iubitorilor de nucă. Iată cum se prepară!

Pe aceeași temă

Rețeta pas cu pas pentru sărutările măicuțelor - fursecurile fragede cu nucă

Ingrediente pentru sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă:

Pentru umplutură:

Mod de preparare Sărutarile măicuțelor – rețeta de fursecuri fragede cu nucă

Pentru aluat:

În vasul robotului de bucătărie se pun untul moale, lăsat la temperatura camerei, două linguri de smântână , gălbenușurile, zahărul vanilat și un praf de sare. Se amestecă până se omogenizează. Se adaugă făină și se frământă până se obține un aluat omogen și consistent. Nu se insistă prea mult cu frământatul, doar până când ingredientele sunt bine legate. Vasul se acoperă și se lasă aluatul la odihnă, în frigider, pentru circa o oră.

În funcție de tipul de făină folosit se mai adaugă, dacă este necesar, câteva linguri de făină, în cazul în care aluatul este prea moale sau o lingură de smântână dacă aluatul este prea vârtos. De asemenea, aluatul se poate prepara și cu untul rece, tăiat cubulețe.

Pentru umplutură:

Recomandari A1

Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până nu se mai simt granule de zahăr și se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă nuca măcinată și coaja de portocale și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. În umplutură se pot adăuga și stafide, în funcție de preferințe.

Modelare și coacere:

Aluatul se împarte în bucățele mici de circa 10-15 grame, care se modelează sub formă de biluțe. Fiecare bilă de aluat se întinde pe masă ușor, în făină, într-o foaie cât mai subțire și cât mai rotundă posibil. În mijloc se pune câte o linguriță de umplutură. Se adună marginile sub formă de bocceluță. Fursecurile formate se pun în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilație) pentru circa 15-20 de minute, până vârfurile fursecurilor se rumenesc ușor. Cât încă sunt calde fursecurile se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
rețetă sărutările măicuțelor rețetă fursecuri fragede cu nucă
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Primele episoade din noul serial românesc Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN sunt în AntenaPLAY. Descoperă o poveste unică de viață, despre o tânără care îşi caută drumul într-o lume plină de secrete.
Stirile zilei România, lovită de un val de aer rece. După temperaturi de primăvară, se instalează frigul în aproape toată ţara
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care vor avea inima frântă în 2025. Nativii care pot trece printr-o despărțire Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Posibilă explicație pentru absența lui Călin Georgescu de la protestul organizat chiar de el: „Orice, numai... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Beef Wellington. Rețeta clasică de care ai nevoie pentru o masă sofisticată HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 12 ianuarie 2025. Berbecii au parte de surprize. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Două zodii intră într-o eră nouă odată cu schimbarea Nodurilor Destinului, pe 11 Ianuarie 2025 Jurnalul
Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri Kudika
Ce apă se pune în fierul de călcat, de fapt. Astfel, hainele nu se vor șifona atunci când le vei netezi Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
România, lovită de un val de aer rece. După temperaturi de primăvară, se instalează frigul în aproape toată... Observator
Sindromul de ochi uscat iarna: care sunt cauzele și cum îl poți trata în anotimpul rece MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Casa lui Mel Gibson din Malibu, MISTUITĂ de flăcări! „Când am ajuns acasă, desigur... Nu mai era nimic!” Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare DeParinti
Britney Spears a fost nevoită să părăsească reședința din Thousand Oaks din cauza incendiilor din Los Angeles.... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor Hello Taste