Sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care să o salvezi pentru masa de Crăciun
Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă inedită cu nucă și aluat fraged pe care sa o salvezi pentru masa de sărbători!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 13:12 | Actualizat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 14:00Sărutările măicuțelor este rețeta de fursecuri fragede cu nucă pe care odată ce o încerci o vei prepara cu fiecare ocazie. Cu multă umplutură delicioasă și aromată, fragede de se topesc în gură, sărutările măicuțelor se adresează în special iubitorilor de nucă. Iată cum se prepară!
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas pentru sărutările măicuțelor - fursecurile fragede cu nucă
Ingrediente pentru sărutările măicuțelor - rețeta de fursecuri fragede cu nucă:
- 200 g unt
- 6 gălbenușuri
- un plic zahăr vanilat
- 2-3 linguri smântână grasă
- 400 g făină
Pentru umplutură:
- 6 albușuri
- 200 g zahăr
- 400 g nucă măcinată
- o lingură cu vârf coajă rasă de portocală
Mod de preparare Sărutarile măicuțelor – rețeta de fursecuri fragede cu nucă
Pentru aluat:
În vasul robotului de bucătărie se pun untul moale, lăsat la temperatura camerei, două linguri de smântână , gălbenușurile, zahărul vanilat și un praf de sare. Se amestecă până se omogenizează. Se adaugă făină și se frământă până se obține un aluat omogen și consistent. Nu se insistă prea mult cu frământatul, doar până când ingredientele sunt bine legate. Vasul se acoperă și se lasă aluatul la odihnă, în frigider, pentru circa o oră.
În funcție de tipul de făină folosit se mai adaugă, dacă este necesar, câteva linguri de făină, în cazul în care aluatul este prea moale sau o lingură de smântână dacă aluatul este prea vârtos. De asemenea, aluatul se poate prepara și cu untul rece, tăiat cubulețe.
Pentru umplutură:
Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până nu se mai simt granule de zahăr și se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă nuca măcinată și coaja de portocale și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. În umplutură se pot adăuga și stafide, în funcție de preferințe.
Modelare și coacere:
Aluatul se împarte în bucățele mici de circa 10-15 grame, care se modelează sub formă de biluțe. Fiecare bilă de aluat se întinde pe masă ușor, în făină, într-o foaie cât mai subțire și cât mai rotundă posibil. În mijloc se pune câte o linguriță de umplutură. Se adună marginile sub formă de bocceluță. Fursecurile formate se pun în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilație) pentru circa 15-20 de minute, până vârfurile fursecurilor se rumenesc ușor. Cât încă sunt calde fursecurile se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Pe aceeași temă