Kiwi este un fruct tropical care a câștigat rapid popularitate în întreaga lume datorită gustului său unic, dar și a beneficiilor pe care le are asupra sănătății.
Cu un miez verde și un gust echilibrat între dulce și ușor acrișor, kiwi se numără printre cele mai îndrăgite fructe exotice. Adesea, acesta este folosit în realizarea deserturilor, însă poate fi integrat și în preparatele sărate.
Culoarea de un verde intens și semințele negre, care oferă un contrast plăcut, fac acest fruct nu doar gustos, dar și atrăgător din punct de vedere vizual.
Rețetă de prăjitură cu kiwi
Deserturile cu kiwi sunt ideală pentru cei care își doresc să aducă o atmosferă exotică la mesele în familie, mai ales într-o zi călduroasă de vară. Aceste prăjituri sau tarte sunt răcoritoare, ușor de preparat și pot conține vitamine.
Combinația de kiwi cu alte ingrediente, precum cremele fine, biscuiții crocanți sau ciocolata, poate crea o simfonie de arome care încântă papilele gustative. Kiwi nu este doar un ingredient delicios, ci și unul foarte sănătos, fiind bogat în vitamina C, fibre și antioxidanți.
Așadar, desertul cu kiwi nu doar că satisface pofta de dulce, dar contribuie și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.
Ingrediente pentru prăjitura cu kiwi
Pentru o prăjitură răcoritoare și gustoasă cu kiwi este nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente blat
• 100 g mix nuci (migdale, nuci, caju);
• 50 g fulgi de cocos;
• 8 curmale fără sâmburi;
• 1 lingură ulei de cocos topit.
Ingrediente cremă
• 2 avocado bine coapte;
• 80 ml lapte vegetal;
• 50 ml sirop de arțar sau de agave;
• 1 linguriță extract de vanilie;
• 1 linguriță suc de lămâie;
• 2 kiwi, pentru topping;
• fulgi de cocos, pentru decor.
Mod de preparare rețetă de prăjitură cu kiwi
Pentru început se adaugă nucile, fulgii de cocos și curmalele într-un robot de bucătărie. Se amestecă până se obține o compoziție sfărâmicioasă, dar maleabilă atunci când este apăsată cu degetul. Se pune uleiul de cocos topit și se amestecă, potrivit clickpoftabuna.ro.
Mai apoi, amestecul se bune în forme de brioșe și se apasă bine pentru a realiza blatul. La final, formele se pun la frigider.
Pentru cremă este nevoie să faci următorii pași. Pulpa de avocado, laptele de cocos, siropul de arțar, extractul de vanilie și sucul de lămâie se adaugă într-un blender și se amestecă până se obține o cremă fină.
Citește și: Prăjitura pentru sărbători cu foi cu nucă și cremă de mascarpone cu nesquik. E gata în mai puțin de o oră!
După ce se scot formele din frigider se adaugă două sau trei linguri de cremă peste blaturi. Compoziția cremoasă se nivelează cu o lingură și se adaugă o felie de kiwi. Într-un final, prăjiturile vor merge la frigider pentru cel puțin două ore, conform sursei citate mai sus.
Pentru decor se pot folosi frunze de mentă și fulgi de nucă de cocos. Poftă bună!
Rețetă de prăjitură grecească portokalopita, un deliciu făcut cu ingrediente simple și ieftine. Cum se pregătește totul... Rețetă de pateu de fasole cu măsline verzi. Un preparat delicios în postul Crăciunului...