Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar credincioșii țin în aceste zile post. Această rețetă de pateu de fasole cu măsline verzi este ideală pentru mesele până la Crăciun, precum și pentru cei care evită produsele de origine animală.
Rețetă de pateu de fasole cu măsline verzi. Un preparat delicios în postul Crăciunului
Cei care doresc o alternativă delicioasă la pateurile tradiționale din carne pot încerca acest preparat. Îi va cuceri gustul intens și textura extrem de cremoasă. Totodată, valoarea nutritivă este una ridicată.
Ingrediente
- 300 de grame de fasole fiartă (se poate folosi fasole uscată sau din conservă)
- 100 de grame de măsline verzi (fără sâmburi)
- 1 ceapă mică
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 2-3 căței de usturoi
- sare (după gust)
- pipier (după gust)
- ierburi aromatice: oregano, busuioc sau cimbru (opțional)
Citește și: Rețetă de biscuiți în două culori. Ai nevoie de doar 5 ingrediente. Cum se prepară
Mod de preparare
Dacă se folosește fasole uscată, trebuie fiartă înainte. Se spală bine, se pune într-un vas cu apă rece și se fierbe pentru aproximativ 40-60 de minute sau până ce devine fragedă.
Dacă se folosește fasole la conservă, se clătește pentru a îndepărta excesul de sare, conform unei surse.
Între timp, se curăță ceapa și usturoiul și se taie în bucăți mici. Usturoiul poate fi zdrobit.
După ce s-a fiert fasole, se pune într-un blender, se adaugă ceapa, usturoiul, măslinele fără sâmburi, uleiul de măsline, sucul de la jumătate de lămâie și, după gust, ierburile aromatice. Se mixează până ce rezultă o pastă cremoasă.
După care se adaugă sare și piper, după gust. Dacă pateul este prea dens, se poate adăuga puțină apă sau ulei de măsline.
Se poate servi imediat sau după ce a stat câteva ore la frigider, astfel încât aromele să fuzioneze. Este delicios întins pe pâinea prăjită sau lipii și poate fi acompaniat de o salată de legume proaspete.
Beneficiile pateului de fasole cu măsline verzi
Fasolea este bogată în proteine vegetale, fibre și vitamine, fiind astfel o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Ajută la regenerarea celulară, reglarea tranzitului intestinal și la funcționarea corectă a organismului uman.
Măslinele verzi adaugă o savoare deosebită, sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și aduc un aport de grăsimi sănătoase. Astfel, preparatul este extrem de hrănitor. Acestea au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și fac bine pielii.
Pateul de fasole cu măsline verzi este alegerea ideală pentru mesele de post sau pentru cei care evită pateurile clasice din carne. Este simplu de preparat și potrivit pentru organism.
Rețetă de prăjitură cu kiwi. Cum se prepară desertul răcoritor și exotic... Rețetă de bulz ardelenesc. Este preparatul cel mai apreciat în perioada rece. Cum se face...