Tăiței cu legume multicolore și bacon crocant
Tăiței cu legume multicolore și bacon crocant, o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 28 August 2020, 11:48 | Actualizat: Vineri, 28 August 2020, 12:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tăițeii se combină perfect cu legumele multicolore, tăiate în franjuri, iar foile de varză ușor coapte, dau un efect spectaculos preparatului.
Ingrediente pentru rețeta Tăiței cu legume multicolore și bacon crocant
- 1 varză albă, românească
- 2 morcovi
- 2 ardei capia
- 1 zucchini, sau dovlecel
- 250 g tăiței lungi
- boia de ardei iute
- sare
- Pentru servit:
- brânză maturată sau cașcaval
- bacon afumat
- semințe de floarea soarelui
Modul de preparare pentru rețeta Tăiței cu legume multicolore și bacon crocant
Toate legumele se curăță și se taie julien, să se asorteze cu tăiței. Se trag, apoi, la tigaie, în unt topit și se asezonează cu sare și piper.
Tăițeii se fierb în apă cu sare, ca orice paste, se scurg bine și se trag și aceștia în unt topit, presărați cu boia iute . Apoi se amestecă cu legumele, se presară brânză rasă și semințe de floarea soarelui coapte.
Pe aceeași temăRețeta Supă de legume cu tăiței de casă
Baconul afumat se taie tot în fâșii și se prepară fie la cuptor, fie la tigaie, așa încât fâșiile săfie crocante.
Înainte de feliere, varza se taie în sferturi și se opresc ultimele frunze și cotoarele, care se rumenesc la cuptor stropite cu puțin ulei, rezultând niște cupe în care se servesc delicioșii tăiței cu legume multicolore și bacon crocant.
Pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă această mâncare!
Să vă fie de folos!