Top 5 greșeli pe care le poți faci în dieta de vară
În eforturile de a arăta bine tot timpul anului, dar îndeosebi vara, tindem să facem multe greșeli în legătură cu dietele pe care le abordăm. Dintre acestea am ales Top 5 greșeli pe care le poți faci în dieta de vară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 13 Iulie 2020, 10:04 | Actualizat: Luni, 13 Iulie 2020, 10:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, alături de nutriționistul Alexandru Stanciu, ne explică care sunt greșelile majore care ne pot compromite dietă de vară.
Prima mare greșeală pe care o putem face este disciplina în ceea ce privește programul meselor. Organismul nostru este făcut să fie hrănit cam la aceleași ore. Este important să mâncăm la aceleași ore pentru ca organismul să poată secreta sucurile gastrice. Aceleași ore, însemnând dimineața, prânz și seara, cu o marje de 30 de minute permisă. Gustările dintre mese sunt opționale, dar nu obligatorii.
A doua mare greșeală este știința combinării alimentelor. Din cauza combinării greșite a alimentelor apar problemele de digestie. Alimentele fie nu pot fi digerate cum trebuie, fie intră în fermentație. Chiar și rețetele de salate pot fi combinate greșit. Unele salate pot fi foarte bogate în calorii, în grăsimi saturate și sare, ceea ce favorizează retenția de apă în organism. Prin combinații greșite de alimente putem crea un sindrom metabolic, sau diverse reacții ce duc la periclitarea sănătății și ne putem chiar îngrășa. Cea mai des greșită combinație este cea de carne cu cartofi( amidon + proteină animală).
Pe aceeași temăA treia mare greșeală este cea a lipsei fibrelor din alimentație. Foarte multe persoane nu consumă numărul optim de fibre care este undeva la 30 gr/zi. Fibrele sunt foarte importante, mai ales în combaterea obezității, deoarece reglează tranzitul intestinal, tonifiază colonul, ajută la eliminarea metalelor grele din organism și favorizează reglajul hormonal.
A patra mare greșeală este lipsa cantității optime de proteine. Atunci când ne dorim să slăbim, trebuie să ținem cont că cel mai mult contează masa musculară, recunoscută ca fiind organul longevității. Cu cât avem masă musculară mai multă, creată în mod natural, cu atât vom trăi mai mult. De asemeni, cu cât avem masă musculară mai mare, cu atât organismul luptă pentru arderea grăsimilor.
Pe aceeași temăA cincea mare greșeală este lipsa cantității de apă necesară organismului. Să nu uităm de cei minim 2 litri de apă necesari pe zi.
Pentru mai multe informații despre aceste greșeli și explicațiile detaliate ale nutriționistului Alexandru Stanciu, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan șu Dani: