Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Despre dietele cu legume de vară și conținutul caloric în funcție de preparare

Pentru că multe persoane consideră că a mânca doar legume este echivalent cu a nu cumula kilograme în plus, despre dietele cu legume de vară și conținutul caloric în funcție de preparare puteți afla mai multe în materialul de mai jos.

Despre dietele cu legume de vară și conținutul caloric în funcție de preparare

Floriana Iacob, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", alături de nutriționistul Simona Carniciu, ne spune ce legume putem mânca pentru a nu ne îngrășa și cum le putem prepara.

Este greșit să considerăm că putem mânca legume în orice cantitate pentru a nu ne îngrășa!

Chiar dacă sunt legume care au foarte puține calorii, puțini carbohidrați și nu ne-ar dăuna într-o dietă, dacă ne obișnuim să mâncăm cantități foarte mari, stomacul se va mări, iar în momentul când vom mânca alimente mai calorice, sau cu carbohidrați mai mulți, automat ne vom îngrășa mai rapid.

Pentru că este vară, este chiar oportun să mâncăm legume, care ne ajută să nu ne îngrășăm, dar vin și la pachet cu un aport de vitamine și minerale care ne vor ajunge acum, vara, dar unele dintre ele, care sunt liposolubile, se depozitează pentru perioadele în care nu vor mai atât de solubile.

Dintre aceastea avem: dovlecelul, vinetele, fasolea verde, bobul.

Ce trebuie să știm despre aceste legume este că au calorii puține, însă dacă sunt gătite mai light, la abur, în salate și nu prăjite.

Dintre legumele de vară care ne-ar putea îngășa, consumate în cantități mai mari de 100 gr/zi, sfecla roșie și mazărea sunt câteva exemple.

Citește și: Cum putem combina fructele și legumele de sezon pentru a beneficia maxim de proprietățile lor

Trebuie să fim moderați în a consuma leguminoase: fasole boabe, mazăre, sau cereale cum ar fi orezul, care vin cu un aport consistent de calorii.

Putem opta pentru orezul brun, dar nu în cantitate mai mare de 50 de grame, pe care să-l combinăm cu legume.

Citește și: De ce sunt mai recomandate sucurile din legume și fructe verzi? Proprietăți și beneficii

În perioada de vară este recomandat să mâncăm legume și salate la mesele de prânz, pentru a nu ne îngreuna digestia și să lăsăm carnea pentru cină.

Pentru mai multe exemple și detalii, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Recomandari