Cât de frecvent ar trebui să facem dus, potrivit unui medic
Produsele de igienă sunt scumpe, un duș presupune consumarea unei cantități mari de apă și întregul proces necesită timp prețios. Sunt câteva argumente ale celor care sunt împotriva dușurilor zilnice. Dar amânarea lui este oare benefică pentru pielea și organismul tău?
Publicat: Luni, 28 Septembrie 2020, 13:59 | Actualizat: Luni, 28 Septembrie 2020, 18:46Specialiștii sunt de părere că spălatul în exces perturbă microbiomul pielii: ecosistemul delicat format din bacterii, ciuperci, acarieni și viruși care trăiesc pe (și în) cel mai mare organ al corpului nostru.
Se crede că cei mai mulți sunt paraziți beningni, care se hrănesc cu transpirația și uleiurile de pe piele, fără să ne afecteze sănătatea.
De asemenea, un număr redus poate provoca efecte dăunătoare, de la mâncărime la infecții care pun viața în pericol. Deci, cât de des ar trebui să faci duș?
Conform dr. Mona Gohara, care a fost contactată de publicația Well + Good, ar trebui să speli zilnic părțile mirositoare, deoarece acestea adăpostesc mai multe bacterii: axilele, zona inghinală, picioarele.
Și dacă faci des sport, nu e absolut necesar să faci duș, dacă nu dorești asta. E suficient să cureți cele trei zone predispuse la acumularea de microbi.
Totuși, acesta este recomandat dacă practici sport de contact, care presupune atingerea pielii altcuiva.