Antena

(P) Cum pot ajuta ciorapii compresivi sau medicinali în tratamentul afecțiunilor venoase ?

Pentru persoanele care au probleme cu circulația sangvină la nivelul picioarelor, sau care vor să prevină sau să trateze unele afecțiuni venoase, printre alte recomandări din partea medicului specialist o primesc și pe cea care presupune purtarea de ciorapi compresivi sau medicinali.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Iulie 2022, 14:01 | Actualizat: Marti, 26 Iulie 2022, 14:03
Pentru persoanele care au probleme cu circulația sangvină la nivelul picioarelor, sau care vor să prevină sau să trateze unele afecțiuni venoase, printre alte recomandări din partea medicului specialist o primesc și pe cea care presupune purtarea de ciorapi compresivi sau medicinali.

Dacă ești în această situație, atunci rândurile următoare îți sunt de mare ajutor.

Diferite grade de compresie

Nu oricine poate achiziționa ciorapi compresivi, pentru că este nevoie de recomandarea medicului specialist. Avem de a face cu diferite grade de compresie care aplică o presiune suplimentară pe întreaga suprafață a piciorului, cu scopul de a îmbunătăți mult mai mult circulația sangvină.

Astfel de ciorapi sunt ceva mai strânși în jurul gleznelor, iar pe măsură ce urcă pe picior, devin mai largi. Cu ajutorul acestor ciorapi scapi mult mai ușor de acea senzație de durere, de inflamațiile sau disconfortul resimțit la picioare cauzate de venele varicoase. Se recomandă atât pentru a preveni, cât și pentru a trata această problemă, iar unii dintre cei mai buni ciorapi compresivi sunt și cei de la https://www.tehno-farm.ro/.

Cum ajută ciorapii compresivi

Folosiți strict după recomandarea medicului specialist, acești ciorapi medicinali se dovedesc a fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre anumite probleme medicale, cum ar fi venele varicioase, formarea de unele cheaguri de sânge în venele picioarelor; circulație sangvină afectată de complicațiile cauzate de cheagurile de sânge, recuperarea după anumite intervenții chirurgicale.

Tipuri de ciorapi compresivi

Pentru a fi cu adevărat eficienți, acești ciorapi medicinali trebuie să se potrivească bine, atât din punctul de vedere al mărimii, cât și al nivelului de compresie. Dacă sunt prea largi, atunci este destul de probabil că efectul lor nu va fi unul prea bun, iar dacă sunt prea strâmți, pot agrava problemele existente.

Există ciorapi de compresie care sunt doar până la genunchi, în timp ce alții sunt lungi până la coapse sau tip pantaloni. De asemenea, avem ciorapi medicinali care lasă degetele la vedere sau care acoperă toată talpa.

În funcție de nivelul de compresie, avem de a face cu mai multe tipuri de ciorapi compresivi, pe care ți le vom detalia și noi.

Compresie ușoară

După cum le spune și numele, presiunea exercitată asupra picioarelor este una ușoară, care nu trece de 15 mm Hg. Pot fi achiziționați chiar fără să fie nevoie de prescripție medicală, și sunt rezervați pentru unele femei însărcinate sau celor care petrec mult timp în picioare.

Recomandari A1

Clasa I

Compresia este moderată, cu o presiune cuprinsă între 15 și 20 mm Hg. Acest tip de ciorbapi compresivi sunt indicați celor care călătorssc mult, care au probleme cu picioarele umflate și obosite. De asemenea, pot fi purtate de persoanele care suferă de varive medii și edeme moderate, dar și după unele intervenții chirurgicale.

Clasa II și clasa III

Nivelul de compresie este cel mai ridicat aici, între 20 și 40 mm Hg, ba chiar și mai mult. Aceștia se recomandă celor care au probleme grave cu varicele, suferă de edeme severe sau tromboză acută venoasă.

Cum se poartă corect ciorapii compresivi

Purtarea acestor ciorapi trebuie făcută pe toată durata zilei, și mai puțin pe cea a nopții, deoarece nu sunt eficienți atunci când corpul se află în poziție orizontală. Pentru a obține cele mai bune rezultate, aceștia trebuie purtați regulat. Să nu uităm nici de înlocuirea lor, care ar trebui să se facă la aproximativ 90 de zile. În timp, ciorapii compresivi se uzează, ceea ce înseamnă că nu mai oferă aceeași susținere, presiune și elasticitate, ceea ce presupune schimbarea lor.

Când nu este indicată purtarea ciorapilor compresivi

De obicei, medicul specialist este cel care decide dacă este nevoie sau nu să porți ciorapi compresivi, sau dacă aceștia au fost purtați suficient și problema s-a rezolvat. Din fericire, nu există niciun fel de reacții adverse sau complicații care să însoțească purtarea acestor ciorapi medicinali. Dacă aceștia sunt perfect întinși, nu există chiar niciun fel de disconfort, așa că dacă simți ceva, încearcă să îi întinzi cât mai bine. În cazul în care problema persistă, discută cu medicul despre ea.

Există, totodată, și unele cazuri în care nu este recomandată purtarea lor. Este vorba despre acele persoane care suferă de unele afecțiuni cutanate sau răni deschise, pentru că acestea se pot agrava în momentul în care aceste zone sunt acoperite de ciorapi. Interziși sunt pentru alte afecțiuni precum neuropatia periferică sau boala arterială periferică ocluzivă.

Cum alegi ciorapii compresivi?

După cum spuneam mai sus, recomandarea medicului specialist este esențială în acest caz. Totuși, trebuie să se mai țină cont și de gradul de confort, eficiență și mărimea potrivită. Este și normal să se țină cont de acestea, deoarece toate, în ansamblu, îți oferă cele mai bune rezultate.

Nu trebuie să neglijăm eficiența lor, dar și gradul de confort pe care îl simți atunci când porți acești ciorapi compresivi. Gândește-te că uneori este nevoie să porți acești ciorapi chiar și 12 sau mai multe ore pe zi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să simți vreun disconfort, picioarele trebuie să respire. De aceea aminteam ceva mai sus de faptul că trebuie ca acești ciorapi să se muleze perfect pe forma piciorului.

Evident, și mărimea contează foarte mult, din motive lesne de înțeles. În orice caz, acum știi mult mai multe despre acești ciorapi și modul în care ei te pot ajuta. Nu lăsa lucrurile să se agraveze și poartă-i din timp. De asemenea, ameliorează și chiar remediază problemele, atunci când acestea își fac simțită prezența. Oricum ar fi, ciorapii medicinali îți sunt de mare ajutor!

Whatsapp LinkedIn
ciorapi vene
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Fitness cu Diana Stejereanu, la Neatza cu Răzvan și Dani. Cum să îți faci o bandă de rezistență din...
Beneficiile purtarii ciorapilor modelatori
Fetiță de patru ani, la un pas de moarte, după ce a probat pantofi noi pe picioarele goale! Infecția pe...
Delia, dezvăluiri despre carieră și dragoste: „Relațiile de lungă durată sunt o chestie doar în...
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste