Varza cu ouă. E mai gustoasă decât carnea dacă respecți fiecare pas al rețetei. Ce trebuie să faci
Bucătarii spun că varza cu ouă este mai bună decât carnea. Aceasta e rețeta care te-ar putea face să devii vegan.
Publicat: Marti, 12 Martie 2024, 13:34 | Actualizat: Marti, 12 Martie 2024, 15:14Mulți bucătari și chefi cu experiență de zeci de ani în bucătărie susțin că aceasta este combinația câștigătoare. Rețeta aceasta de varză cu ou te-ar putea face să renunți la carne.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care e modul de preparare pentru rețeta de varză cu ouă.
Varză cu ouă. Care e secretul acestei rețete
În mâncărurile turcești, varza este un ingredient foarte comun. Asta face ca această rețetă să fie atât de aromată și delicioasă. De asemenea, știm cu toții că în bucătăria turcească se folosesc multe condimente. Acestea sunt cele care fac din acest preparat unul cu adevărat delicios.
Pe langă ingredientele evidente, adică varză și ouă, bucătarii adaugă condimente precum coriandru, chimen, chimion și cayenne.
Pe aceeași temăCu această rețetă nu o să dai greși dacă vrei să îți cucerești prietenii sau rudele care sunt vegane. Cea mai bună parte la această rețetă este că se pregătește extrem de ușor.
Ingrediente
-varză
-ouă
-ceapă
-usturoi
-chimion
-chimen
-coriandru
-cayenne
-făină
-ulei
-sare
-piper
Mod de preparare
Mai întâi se ia varza și se toacă mărunt și se călește într-o oală la foc mare împreună cu 4 pahare de apă. După ce varza a fiert timp de 10 minute, e timpul să o strecori. E important să nu fie fiartă complet.
Într-o tigaie pune la încălzit niște ulei la temperatură medie și călește o ceapă și 2-3 căței de usturoi. În bolul în care ai pus varza scursă de apă adaugă 3 ouă crude împreună cu ceapa și usturoiul călite.
Pe aceeași temăAdaugă și 4 linguri de făină, o linguriță de sare, una de piper roșu și una de piper negru. Amestecă totul cu o lingură până obții o masă omogenă.
Pune din nou la încălzit ulei la foc mediu într-o tigaie. Când tigaia s-a încins, ia câte o lingură din amestecul cu varză și ouă și formează o chifteluță în tigaie.
Prăjește chifteluțele de varză astfel formate pe ambele părți până capătă o culoare aurie. Poți servi aceste chifteluțe cu un sos tzatziki.
Beneficiile verzei
Varza este foarte bogată în antioxidanți naturali. De asemenea, ea susține sănătatea inimii și elimină balonarea.
Varza conține compuși care previn dezvoltarea celulelor canceroase și, de asemenea, ajută la păstrarea sănătății tactului intestinal.
Beneficiile ouălelor
Ouăle reprezintă un ingredient de bază în multe bucătării și culturi culinare. Ele aduc organismului multe beneficii precum sațietatea, o sursă excelentă de proteine și sprijină buna funcționare a sistemului imunitar. Un ou de mărime medie conține 7 grame de proteine.
De asemenea, consumul de ouă ajută la păstrarea echilibrului greutății, îmbunătățește sănătatea inimii și a ochilor.