Sfântul Ciprian, mare apărător în fața farmecelor, vrăjilor și blestemelor. Tradiții și obiceiuri care se respectă pe 2 ocombrie
De sute de ani, Biserica Zlatari, situată pe Calea Victoriei, adăpostește icoana și moaștele Sfantului Ciprian. Aici, credincioșii vin să-l preamărească pe Sfânt, despre care se spune că ne apără în fața farmecelor, vrăjilor și blestemelor.
Publicat: Vineri, 02 Octombrie 2020, 13:27 | Actualizat: Vineri, 02 Octombrie 2020, 13:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sfântul Ciprian se sărbătorește în fiecare an pe data de 2 octombrie, iar românii respectă o serie de tradiții în speranța că apropiații și proprietățile vor fi ferite de farmece și vrăji.
Toate odoarele religioase de la Biserica Zlătari aduc noroc, tămăduiesc trupul și sufletul, fie că le purtăm cu noi, fie că le păstrăm în micul altar din căminul nostru.
Prin tradiție, pentru îndepărtarea farmecelor se stropesc casa și hainele cu aghiazmă sfințită în sfântul lăcaș timp de trei miercuri.
Rugăciunile făcute la racla Sfântului Ciprian, mai multe zile la rând, vindecă bolile grave și teama de vrăji și descântece. Pentru că atunci când nu te temi de ceva, acel Ceva nu-ți poate tulbură gândurile, voința și credința.
Cine găsește obiecte ciudate în pragul casei trebuie să le ardă, apoi să aprindă tămâie într-un vas și să binecuvânteze toată casa cu mirosul acestui leac vindecător, dar baia nu se tămâiază.