Rețeta zilei! Vlădutz ne pregătește prăjitura „Esterhazy”
Rețeta zilei! Vlăduț ne propune pentru weekend o rețetă de prăjitură „Esterhazy”, cu specific unguresc, foarte gustoasă și aromată.
Publicat: Vineri, 26 Octombrie 2018, 08:30 | Actualizat: Vineri, 11 Decembrie 2020, 14:27Rețeta zilei! Vlăduț ne propune pentru weekend o rețetă de prăjitură „Esterhazy”, cu specific unguresc, foarte gustoasă și aromată.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Esterhazy
- Pentru 2 foi de 36/43 cm:
- 10 albușuri
- 500 g zahăr
- 1 praf de sare
- 200 g nucă măcinată
- 2 linguri de făină
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- Pentru crema de vanilie:
- 10 gălbenușuri
- 600 ml lapte
- 1 praf de sare
- 150 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 4 linguri de făină
- coajă rasă de lămâie
- 2-3lingurițe esență de vanilie
- 250 g unt cu 82% grăsime
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură Esterhazy
Pentru prepararea foilor de bezea, se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat și se obține o bezea foarte fermă. Se adaugă nuca măcinată, făina și esența și se împarte aluatul pentru foi de bezea în două părți egale, care se întind în două tăvi de dimensiunea cuptorului, tapetate cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Se coc cele două foi pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade, sau până sunt bine rumenite.
Pentru prepararea cremei de vanilie necesară pentru rețeta de prăjitură Esterhazy, se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și 150 g zahăr, apoi se diluează cu laptele și se fierbe compoziția, amestecând continuu, până rezultă o budincă groasă. Se adaugă puțină coajă de lămâie, se răcește crema și se amestecă cu untul spumat cu zahărul vanilat și esența de vanilie.
Crema de vanilie se va întinde între foile de bezea, formând astfel delicioasa și aspectuoasa prăjitură Esterhazy.
Este simplu de preparat, cu ingrediente la îndemână rețeta de prăjitură Esterhazy, dar, mai ales, este demențial de gustoasă!
Să vă fie de folos!