Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Știi care e secretul bezelei crocante? Rulada cu zmeură și bezea te va cuceri! Învață să prepari cel mai delicios desert al verii!

Cauți o reţetă delicioasă pentru un desert savuros, cu care să-ți impresionezi apropiații? Iată un dulce din bezea, ciocolată, zmeură, mascarpone și cremă de brânz. Se numește ”Balerina” și te va cuceri!

Cauți o reţetă delicioasă pentru un desert savuros, cu care să-ți impresionezi apropiații? Iată un dulce din bezea, ciocolată, zmeură, mascarpone și cremă de brânz. Se numește ”Balerina” și te va cuceri!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

5 albușuri

275 g zahăr

un praf sare

Cremă de ciocolată:

250 g mascarpone

250 g cremă tartinabilă de ciocolată

Crema de brânză:

250g cremă de brânză tartinabilă

250 g mascarpone

100 g zahăr

coajă rasă de lămâie

esență de rom

Bezea arsă:

3 albușuri

150 g zahăr

50 ml apă

Decor:

1kg zmeură

1 lingură zahăr

frunze de lămâiță

MOD DE PREPARARE:

Pentru blatul de bezea, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare, până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua în tava aragazului, pe hârtie de copt și se coace pentru 12 minute la 180 de grade, apoi se reduce temperatura la 140 de grade, pentru încă 20 de minute.

Se scoate apoi bezeaua din cuptor, se lasă puțin să se tempereze, se răstoarnă peste o hârtie de copt curată și se îndepărtează, cu grijă, hârtia pe care a fost coaptă.

Se amestecă mascarponele cu crema de ciocolată și se întinde peste bezea, apoi se dă la frigider pentru câteva minute, să se întărească ușor crema.

Se amestecă 250 g mascarpone cu 150 g zahăr, apoi se adaugă crema de brânză tartinabilă, coajă rasă de lămâie și esență de rom, după gust și se omogenizează.

Se scoate bezeaua din frigider, se întinde crema de brânzeturi peste cea de ciocolată și se rulează imediat, împreună cu hârtia de copt.

Se dă rulada din nou la frigider, împachetată în hârtia de copt, pentru câteva ore.

Între timp, se prepară o altă bezea.

Se pune apa cu zahărul pe foc și se fierb până rezultă un sirop bine legat, apoi se toarnă fierbinte, în fir subțire, peste albusurile bătute spumă cu un praf de sare.

Se mixează energic, până se obține o bezea fermă.

Se scoate rulada din frigider și se îmbracă in bezeaua fiartă, apoi cu ajutorul unui arzător se colorează bezeaua uniform.

Se ornează cu frunze de lămâiță și multă zmeură.

Din 500 g zmeură și o lingură de zahăr se prepară un topping cu care se servește rulada.

Va rezulta o ruladă fină și delicată ca o balerină. Vezi rețeta VIDEO, pas cu pas, AICI!

Video