Bună dimineața, sănătate! Efectul purtării măștilor de protecție asupra pielii feței. Recomandările unui specialist pentru protejarea tenului
Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a venit cu sfaturi utile despre măștile de protecție.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 08 Iunie 2020, 11:20 | Actualizat: Luni, 08 Iunie 2020, 11:20Folosirea măștilor de protecție va deveni o obișnuință pentru toată lumea, nu doar pentru cadrele medicale. Chiar dacă ele sunt necesare în lupta împotriva contaminării, creează disconfort, iar purtarea lor îndelungată poate duce la anumite probleme ale tenului.
Când purtăm mult timp masca de protecție se face un spațiu închis, un mediu umed, cald, unde se acumulează transpirația și sebumul. Mediu ce poate favoriza apariția unor reacții cutanate.
Pe perioade scurte, acesta nu afectează tenul foarte tare, dar utilizarea lor îndelungată poate ne poate afecta tenul destul de grav, mai ales dacă nu respectăm indicațiile specialiștilor.
Există persoane care afirmă că au o alergie la măștile de protecție. Însă dermatita acută de contact la măștile chirurgicale este foarte rar raportată în literatura de specialitate. Majoritatea persoanelor care sunt alergice la componentele măștilor au un teren alergic cunoscut, respectiv știu că au alergii.
Este important să schimbăm masca purtată la 2-3 ore. Acneea se poate agrava din cauza purtării măștii.
Copiii mari vor fi tratați ca adulții, deci vor avea măști obișnuite. În perioada examenului, copiii trebuie să aibă o mască bună, comodă, să se poată concentra.
Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus!