Cea mai bună reţetă de icre din lume! Secretul ca să le faci pufoase şi gustoase!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta ”Icre fermecate”, cea mai bună reţetă de icre din lume, un aperitiv gustos, ușor de preparat, ce va fi foarte apreciat, mai ales în perioadele de post, cu dezlegare la pește.
Publicat: Marti, 13 Noiembrie 2018, 09:32 | Actualizat: Miercuri, 22 Martie 2023, 11:10Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta ”Icre fermecate”, cea mai bună reţetă de icre din lume, un aperitiv gustos, ușor de preparat, ce va fi foarte apreciat, mai ales în perioadele de post, cu dezlegare la pește.
Ingrediente pentru cea mai bună reţetă de icre din lume:
- 200 gr icre de crap
- sare
- 400 ml ulei de floarea soarelui
- zeamă de lămâie
- 1-2 linguri de apă minerală
- 1-2 cepe verzi
- 250 g file de ton în ulei
- Pentru servit:
- mini vol au vent din foietaj
- rucola
- măsline
- alune
- semințe de rodie
Mod de preparare pentru rețeta Icre fermecate
CEA MAI BUNĂ REŢETĂ DE ICRE. Icrele se presară cu sare și se lasă câteva minute la odihnit, apoi se amestecă cu zeama de la 1/2 lămâie. Acest mod, le ajută să se separe de pielițele care se mai găsesc printre ele și se pot curăța.
CUM SE FAC ICRELE DE CASĂ. Se vor amesteca cu uleiul, picurat treptat, folosind o lingură de lemn, in acest fel își vor păstra culoarea și nu vor oxida. Spre final, se va adăuga și uleiul scurs de la ton, dar și apă minerală, pentru cremozitate. Se va potrivi gustul icrelor cu sare și zeamă de lămâie și se va adăuga, la final, fileul de ton rupt în bucățele.
Se servesc delicioasele icre fermecate în coșulețele din foietaj, așezate pe un pat de rucola și presărate cu alune, semințe de rodie și măsline.
Poftă bună!