File de porc cu cartofi noi și spumă de țelină. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 iunie 2022
În ediția din 8 iunie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o rețetă foarte interesantă și delicioasă de file de porc cu cartofi noi și spumă de țelină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Iunie 2022, 12:30 | Actualizat: Luni, 04 Iulie 2022, 10:44Chef Nicolai Tand nu contenește să ne ofere inspirație în bucătărie preparând diferite reșțete culinare în platoul emisiunii Super neatza. În ediția din 8 iunie 2022, Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare, una dintre acestea fiind o rețetă de file de porc cu cartofi noi și spumă de țelină.
Este un preparat mai mult decât ideal pentru o masă copioasă și delicioasă, servită alături de familie. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi așa mâncare delicioasă, perfectă pentru masa de prânz.
File de porc cu cartofi noi și spumă de țelină - Ingrediente
- Pentru prepararea mușchiului file de porc:
- sare și piper
- ulei și unt
- frunze de țelină
- puțin cimbrișor
- suc de lămâie
- puțin stock de carne sau de legume
- cartofi noi
- sare și piper
- cimbrișor și rozmarin
- unt
- 2-3 căței de usturoi
- Pentru spuma de țelină:
- 3 buc. țelină, mici
- 2 cartofi medii
- 200 g unt
- 500 ml smântână lichidă
- sare și piper
- cimbrișor și rozmarin
Rețetă de file de porc cu cartofi noi și spumă de țelină - Mod de preparare
Chiar dacă pare o rețetă complexă, ingredientele și modul de preparare sunt destul de simple.
Cum se prepară fileul de porc cu cartofi noi
Fileul de porc se taie în bucăți mici care se asezonează cu sare și piper și se rumenesc în ulei cu puțin usturoi până când se sigilează pe toate părțile. Se adaugă suc de lămâie și stock de carne sau de lămâie, atât cât să fie ușor acoperită carnea. Se mai adaugă frunze de țelină, cimbrișor și rozmarin și se lasă bucățile de carne să fiarbă la foc mic până când sunt bine pătrunse.
Pe aceeași temăCartofii noi se spală și se taie în cuburi. Se ung cu unt, se presară cu sare, piper, cimbrișor și rozmarin și se dau la cuptor pe hârtie de copt, până când capătă o crustă aurie.
Cum se prepară spuma de țelină
Se pune apă la fiert, cu puțină sare și se adaugă cartofii și țelina curățate și tăiate în cuburi.
După ce sunt bine fierte se transformă în piure, adăugând și unt și smântânălichidă, pentru cremozitate.
Se adaugă puțin unt și se potrivește gustul cu sare și piper. Se introduce mixerul în piureul de țelină și se spumează adăugând câte puțin din supa în care au fiert ingredientele, până când se obține textura optimă.
Pe aceeași temăFileul de porc se servește cu puțin din sosul în care a fiert, alături de spuma delicioasă și spectaculoasă de țelină.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de file de porc cu cartofi noi și spumă de țelină, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 8 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.