Antena Căutare

Curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 30 mai 2022

În ediția din 30 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a pregătit o delicioasă rețetă de curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi, servit cu o garnitură din ardei capia pane.

Galerie
Umplutura pieptului de curcan este pe cât de interesantă pe atât de delicioasă | Rețeta lui chef Radu Darie

Foarte interesantă rețeta de curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi preparată de chef Radu Darie în ediția din 30 mai 2022, a matinalului Super Neatza! ”Crcanul este mult mai sănătos decât puiul. Astăzi voi pregăti un curcan umplut cu pere caramelizate, smântână și halloumi. Il vom face ruladă”, a spus bucătarul din această ediție.

Citește și: Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră

Pe lângă rulada de curcan, Radu Darie a mai preparat și o garnitură, la fel de interesantă din ardei capia copți și rulați într-o crustă de pesmet cu multe alte ingrediente, apoi dați la cuptor. Puteți prepara și voi această delicioasă rețetă, pentru a-i surprinde pe cei dragi la una dintre mesele principale ale zilei. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, explicat de bucătarul îndrăgitului matinal.

Citește și: Beneficiile consumului de pere. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi - Ingrediente

  • Pentru prepararea ruladei de curcan:
  • pieptul de la un curcan
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • Pentru sosul de pere caramelizate:
  • pere
  • unt
  • zahăr brun
  • smântână
  • un praf de sare
  • brânză halloumi
  • ulei de măsline
  • nuci
  • verdeață
  • Pentru garnitură de ardei capia:
  • ardei capia
  • pesmet
  • anșoa
  • pătrunjel
  • unt
  • roșii deshidratate
  • ouă
  • brânză halloumi
  • roșii cherry

Citește și: Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea pieptului de curcan care se feliază mai subțire, se bate ușor cu ciocanul de șnițele, se condimentează cu sare și piper și se dă la rece, acoperit cu o folie de prospețime, până când se pregătește umplutura.

Citește și: Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere

Cum se prepară sosul de pere caramelizate

Se feliază câteva pere, apoi se curăță de cotoare și de coajă și se taie în cuburi. Se caramelizează 2-3 linguri de zahăr brun cu 25 gr de unt și se adaugă cuburile de pere. Apoi se adaugă 200 ml de smântână lichidă și se fierb perele pentru câteva minute. Se asezonează cu sare și piper.

Citește și: Salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 24 mai 2022

Între timp, se taie și brânza halloumi în bucăți dreptunghiulare care se trag la tigaie în puțin ulei de măsline.

Nucile se trag la tigaie și se toacă mai mărunt, iar verdeața se spală și se toacă.

Se coate pieptul de curcan de la rece, se așază peste el soul de pere caramelizate, nucile, verdeața tocată și bucățile de halloumi trase la tigaie și se rulează.

Citește și: Conopidă pane. Un aperitiv simplu și gustos

Rulada obținută se rumenește mai întâi la tigaie, până când este bine sigilată pe toate părțile. Apoi se prepară la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.

Citește și: Dulceață de ardei iuți. Un aperitiv cu gust exotic

Cum se prepară garnitura de ardei capia

Ardeii capia se coc la cuptor în modul clasic, apoi se curăță. Fiecare ardei se taie în 2-3 bucăți.

Pesmetul se amestecă cu roșii deshidratate, anșoa, verdeață și puțin unt și cu ajutorul unui blender se transformă într-o compoziție ca de crumble.

Fiecare bucată de ardei se trece prin ouă amestecate cu sare și piper, apoi prin crusta rezultată mai sus și se rulează. Se așază rulourile de ardei într-o tavă de cuptor. Deasupra se presară compoziția de crumble și roșii cherry tăiate în cuburi. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Citește și: Pappa al pomodoro. Rețetă de supă toscană preparată de chef Radu Darie la Super Neatza, 23 mai 2022

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 24 mai 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x