Pui pe sticlă cu garnitură de orez și sos de chefir cu căpșuni este rețeta zilei preparată de Vlăduț pentru a sărbători iubirea
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru ziua de Dragobete o rețetă de pui pe sticlă, așa cum se prepara odinioară, cu o garnitură de orez integral și un sos de chefir cu căpșuni, rețetă pe care a denumit-o "Pui iubăreț".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 24 Februarie 2020, 10:27 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:42Este o rețetă simplă, al cărei mod de preparare ne trimite cu nostalgie la anii copilăriei.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pui pe sticlă cu garnitură de orez și sos de chefir cu căpșuni:
- 2 pui, cocoșei de pădure
- ulei de măsline
- sare
- 2 crenguțe de salvie
- 2 crenguțe de rozmarin
- Pentru garnitură:
- 250 gr orez negru, integral
- 250 gr căpșuni
- piper
- 50 gr unt
- salată
- 400 gr chefir
Rețeta Pui pe sticlă cu garnitură de orez și sos de chefir cu căpșuni - Mod de preparare
Se aleg două sticle care să încapă bine în interiorul puilor și se umplu cu apă. Se adaugă în sticle și crenguțele de rozmarin și cele de salvie și se așază într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.
Puii se masează cu ulei de măsline și cu sare și se așază pe sticlele umplute. Se introduc în cuptorul rece și se setează temperatura la 180-200 de grade, pentru o oră, sau până când puii sunt bine rumeniți. Spre final, puii se glazurează cu puțină miere diluată cu puțină apă, pentru a deveni lucioși și a se colora frumos. Crenguțele de salvie și rozmarin din interiorul sticlei se vor infuza bine în timpul tratamentului termic și vor aromatiza plăcut carnea de pui.
Pentru garnitură, se fierbe orezul negru în apă cu sare și se adaugă unt pentru un plus de cremozitate.
Pentru servit, se mai prepară un sos din chefir cu jumătăți de căpșuni, piperate, fructe ce simbolizează iubirea, dar se mai prepară și o salată simplă, pentru un plus de prospețime.
Spor și poftă bună!