Rețeta Shakshuka preparată de Răzvan Simion la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Răzvan Simion a pregătit un preparat care conține roșii, cașcaval, cârnați, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Shakshuka”.
Publicat: Joi, 10 Iunie 2021, 15:26 | Actualizat: Joi, 24 Iunie 2021, 11:04- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Răzvan Simion a făcut schimb de roluri cu Nicolai Tand și a pregătit o rețetă de Shakshuka, consistentă și foarte gustoasă.
Shakshuka este o rețetă tradițională de mic dejun foarte popular în Israel și se prepară din ouă, sos de roșii cu ceapă și ardei iute, în principal, dar se pot adăuga și alte ingrediente, după preferințe.
Servită cu pâine prăjită este perfectă pentru orice masă din zi, nu doar pentru mic dejun, așa cum era prevăzută rețeta clasică.
Rețeta Shakshuka - Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- 1-2 buc ardei gras, de diferite culori
- 1 ardei iute
- 4-5 roșii mari, coapte
- sare și piper
- opțional, zahăr, după gust
- 1-2 linguri ulei
- pătrunjel verde
- 3 ouă
- pâine prăjită, pentru servit
Rețeta Shakshuka - Mod de preparare
Se pune uleiul într-o tigaie adâncă și se prăjesc mai întâi rondele de cârnați, apoi se adaugă ceapa curățată și tocată julien, dar și usturoiul tocat rondele. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă ardeii curățați și tăiați tot julien, și ardeiul iute tocat mărunt. Se amestecă intens în tigaie să nu se ardă ingredientele.
Pe aceeași temăRoșiile se opăresc în apă clocotită cu sare, apoi se decojesc și se toacă în cuburi mici. Se adăugă peste ingredientele de pe foc și se lasă sosul să fiarbă până scade consistent. Se adaugă și o cană de apă și se potrivește gustul cu sare și piper.
Când sosul devine consistent se sparg ouăle în sos și se lasă să se prepare până prind o ușoară crustă la suprafață, dar gălbenușurile trebuie să rămână ușor moi. Farmecul acestui preparat constă în textura moale a gălbenușurilor care curg într-un mod apetisant când sunt secționate.
La final, sau în timpul servirii, peste ingredientele ce alcătuiesc celebra shakshuka se presară puțin pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.
Shakshuka se servește cu pâine prăjită și, opțional și cu brânză sărată.
Spor și poftă bună!