Cum se reglează corect aparatul de aer condiționat pe timp de vară pentru a consuma cât mai puțin. Trucul este banal, dar eficient
Setarea temperaturii corecte este extrem de importantă! Iată cum te poți feri de facturile costisitoare la energie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2024, 13:38 | Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2024, 14:32Aerul condiționat este mai mult decât o necesitate în zilele noastre, mai ales atunci când temperaturile de afară depășesc așteptările tuturor.
Pentru că este un aparat electrocasnic destul de scump și care ridică costurile la factura de energie, experții vin în ajutor și ne explică cum ar trebui folosit aerul condiționat pentru a consuma cât mai puțin, dar pentru a funcționa în parametrii optimi.
Pe aceeași temăIată cum ar trebui să setezi aerul condiționat pentru a nu plăti exagerat la facturade energie!
Cum se reglează corect aparatul de aer condiționat pe timp de vară pentru a consuma cât mai puțin
O mare parte dintre români se feresc de facturile mari, și, tocmai de aceea, folosesc aerul condiționat doar în condiții extreme sau doar de câteva ori pe zi.
Cu toate acestea, prin această metodă oamenii doar se amăgesc, pentru că temperatura din cameră se încălzește extrem de repede, mai ales că doar și câteva ore de funcționare ar putea ridica costurile la facturile de energie electrică.
Potrivit Can Can.ro, specialiștii susțin că aparatele de aer condiționat ar trebui pornite non-stop atunci când necesitatea este într-adevăr mare, dar cu mare grijă, astfel încât oamenii să se afle într-un disconfort termic.
Temperatura ideală ar trebui să fie între 20 și 22 de grade Celsius, iar consumul ar trebui să fi mai mic în momentul în care una dintre aceste temperaturi este setată.
Iată explicația!
În momentul în care temperatura este setată sub 20 de grade Celsius, sistemul de răcire va consumă mult mai multă energie decât în mod normal. Acest aspect, duce automat la creșterea costurilor la factura de energie electrică, fapt pe care nu și-l dorește nimeni.
Totodată, alți experți motivează că aparatul ar trebui setat la temperatura de 25 de grade Celsius și lăsat să funcționeze în continuu fără să stați cu grijă că acest lucru va crește extrem de mult consumul de electricitate, și implicit costul facturii.
De asemenea, potrivit acestora, dacă aparatul beneficiază de funcția „Auto” setată la 25 de grade Celsius, se recomandă activarea acesteia în detrimentul altora.
În cazul aparatelor de aer condiționat care nu beneficiază de acest mod, experții susțin că se poate seta manual, iar totul va fi exact la fel.
De ce nu ar trebui să adormi niciodată în camera cu aerul condiționat pornit
Deși majoritatea românilor sunt conștienți că nu este bine să adormi în camera în care aerul condiționat este pornit, nopțile tot mai călduroase ne împing pe mulți dintre noi să dormim fix în acea cameră.
Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și ne avertizează cu privire la pericolele la care ne expumen dacă dormim cu aerul condiționat pornit.
Printre acestea se regăsesc:
- uscarea excesivă a nasului și a gâtului
- agravarea simptomelor de alergie
- dificultatea de reglare a temperaturii corpului
- apariția și agravarea unor probleme respiratorii precum sunt astmul și bronșita
- apariția unor dureri de cap
- apariția unei oboseli cronice
- afectarea calității somnului
- afectarea performanței zilnice
- apariția unei pneumonii