Antena Căutare

De ce nu ar trebui să adormi niciodată cu aerul condiționat pornit. Urmările sunt mai grave decât te aștepți

Pericolul la care ne expunem este mult mai mare decât ne imaginăm! Iată cu ce probleme de sănătate poți să te confrunți din cauza aerului condiționat!

Aerul condiționat pornit în timpul somnului Galerie
De ce nu ar trebui să adormi niciodată cu aerul condiționat pornit. | Shutterstock.com

Vara și-a intrat în drepturi mai repede decât ne așteptam, iar temperaturile ridicate sunt din ce în ce mai greu de suportat pentru fiecare dintre noi.

Deși majoritatea românilor sunt conștienți că nu este bine să adormi cu aerul condiționat pornit, nopțile tot mai călduroase ne împing să lăsăm aerul condiționat în funcțiune pe tot parcursul nopții.

Citește și: Leguma care te ajută să scapi de gheața în exces din congelator. Cum se procedează pas cu pas

Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și ne avertizează cu privire la pericolele la care ne expumen dacă dormim cu aerul condiționat pornit.

Articolul continuă după reclamă

Iată care sunt principalele motive pentru care să oprești aparatul înainte să adormi!

De ce nu ar trebui să adormi niciodată cu aerul condiționat pornit

Este o perioadă dificilă din punct de vedere termic, tot mai mulți români căutând alternative eficiente pentru a menține o temperatură suportabilă în locuințe pe timpul nopții atunci când nu este indicat să dormim cu aerul condiționat în funcțiune.

Deși este o metodă prin care temperatura scăzută este menținută pe tot parcursul nopții, experții ne avertizează că acest aparat aduce mult mai multe efecte adverse decât ne-am fi imaginat.

Printre acestea sunt:

  • uscarea excesivă a nasului și a gâtului
  • agravarea simptomelor de alergie
  • dificultatea de reglare a temperaturii corpului
  • apariția și agravarea unor probleme respiratorii precum sunt astmul și bronșita
  • apariția unor dureri de cap
  • apariția unei oboseli cronice
  • afectarea calității somnului
  • afectarea performanței zilnice
  • apariția unei pneumonii

Citește și: Planta care nu trebuie să lipsească din case pe timpul verii. Răcorește camerele imediat

Pentru că de cele mai multe ori aerul condiționat extrage umiditatea din aer, există tendința uscării excesive a nasului și a gâtului, uscare, care, ulterior, poate agrava simptomele de alergie.

Din cauza aerului rece, este posibil să te trezești mult mai des și astfel corpul poate întâmpina dificultăți ăn reglarea temperaturii corpului.

Expunerea prelungită la aerul condiționat agravează de cele mai multe ori probleme respiratorii, mai ales în cazul persoanelor care suferă de astm sau de bronșită. În unele cazuri, există posibilitatea ca anumite persoane sensibile să capete dificultăți respiratorii din cauza utilizării prea dese a acestui aparat și să ajungă la probleme grave de sănătate la care nu s-ar fi așteptat.

Durerile de cap și oboseala cronică pot apărea din cauza temperaturilor mult prea scăzute din cameră și din cauza curenților de aer, calitatea somnului și performanța zilnică fiind afectate treptat.

Citește și: Motivul pentru care chiuveta miroase groaznic, deși ai curățat-o perfect. Unde se ascunde de fapt o cantitate uriașă de mizerie

Este extrem de important ca sistemul de aer condiționat să fie întreținut în mod corespunzător pentru a nu deveni un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.

De asemenea, o temperatură setată în mod corect te poate preveni de probleme.

Potrivit digi24.ro, specialiștii recomandă o temperatură de 24 de grade Celsius și curățarea filtrelor foarte des, mai ales la începutul sezonului cald.

Un alt factor important pentru a sta departe de probleme este de a orienta aerul într-un loc în care bebelușii, copiii și vârstnicii nu își desfășoară activitățile în mod constant.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 26 iunie 2024. Cum să gestionezi timpul liber al copiilor în vacanță
Super Neatza, 26 iunie 2024. Cum să gestionezi timpul liber al copiilor în vacanță Miercuri, 26.06.2024, 09:29
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x