Antena

(P) Vrei să devii tester? Descoperă 8 lecții importante de care să ții cont!

Perspectiva unui job în IT te atrage probabil, dar în același timp este și începutul unui șir lung de întrebări. Vei face față în acest domeniu? Care sunt cerințele? Cum poți identifica acele cursuri potrivite, în care să ai ocazia de a îmbina partea teoretică cu cea practică?

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 16 Iunie 2022, 13:32 | Actualizat: Joi, 16 Iunie 2022, 13:33
Pe eJobs.ro, vei descoperi că angajatorii pun mare accent pe abilitățile soft

Soluții există, contează să începi cu o cercetare a anunțurilor de joburi pentru testeri. De exemplu, pe eJobs.ro, vei descoperi că angajatorii pun mare accent pe abilitățile soft. Este important să ai cunoștințe foarte bune de limba engleză, abilități de comunicare, atenție la detalii, abilitatea de a lucra cu deadline-uri, pasiune, dorința de a învăța. Cunoașterea procedeelor de testare sau o calificare în domeniul testării pot fi un plus pentru tine. Și poți obține această calificare în cadrul proiectului Cursuri IT by eJobs, unde vei putea îmbina partea teoretică cu partea practică. Iar pentru a avea un start bun, începe prin a parcurge câteva lecții pe care merită să le urmezi în acest domeniu.

1. Motivația contează pentru a avansa în testare

În primele luni de formare în testare software, vei întâmpina în practică situații mai dificile, care poate te vor determina să te gândești dacă ai făcut alegerea potrivită în carieră. Contează mindset-ul tău pentru a face față provocărilor. Ele apar în orice domeniu, însă cei care înțeleg importanța a ceea ce fac și au un scop vor reuși. Gândește-te ce impact are munca ta, la ce optimizări contribui și această abordare te va motiva să continui.

2. Nu lăsa niciodată ideile nedocumentate

În timpul ședințelor sau întâlnirilor în echipă sunt prezentate mulțime de opinii și iau naștere idei și sugestii de îmbunătățire a software-ului, prin testare. Problema? Adesea, acele idei rămân acolo și nu mai sunt aduse niciodată în discuție. Ce poți face? Documentează acele idei și începe să le aplici în testare. Filtrează de fiecare dată acele elemente care au potențialul de a aduce valoare proiectului.

3. Comunică clar erorile, acordând atenție mesajului

Atunci când munca ta presupune să găsești greșeli, este important să le transmiți programatorilor într-un mod cât mai clar, fiind atent și la exprimare. Ai observat și situația în care programatorii prioritizează erorile, raportate de testerul X, dar nu de către testerul Y? Testerul X oferă întotdeauna informații mai clare despre eroarea raportată. El investighează problema, încearcă să-i înțeleagă cauza principală, iar în raport va detalia bug-urile și soluțiile, de aceea dezvoltatorilor le place să prioritizeze erorile sale.

De asemenea, contează mult și felul în care formulezi mesajul către programatori. Nimeni nu ar dori să audă „ai făcut greșeli”, dar toată lumea ar răspunde pozitiv la „putem face asta mai bine în acest fel, nu crezi?”

4. Valorifică din plin timpul, investind în formarea ta

Când lucrezi într-un domeniu în care tehnologia se schimbă zilnic, este important să ții pasul cu ea și să găsești sursele de unde te poți documenta și învăța.

Internetul este plin de cursuri, tutoriale, bloguri pentru a învăța lucruri noi în testare. Dar care dintre aceste surse corespunde cel mai bine așteptărilor tale? Care îți oferă ocazia de a și practica ceea ce înveți, astfel încât să fii cât mai pregătit pentru primul job de tester?

Poți alege să te înscrii în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să faci schimb de experiență cu ceilalți cursanți. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job.

Recomandari A1

Iată care sunt condițiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

5. Experiența userilor ar trebui să fie prioritatea ta

Preia rolul utilizatorului final, gândește-te la diferite situații de navigare pe desktop și pe mobil, realizează o comandă, verifică cât timp durează să faci acea comandă, cât durează să se încarce paginile. Ia în calcul faptul că oamenii nu navighează pe internet, respectând indicațiile vreunui manualul de utilizare. Oamenii își doresc site-uri simple și prietenoase, iar misiunea ta este să testezi acea simplitate.

6. Să spui Da tuturor task-urilor este un fel de autosabotaj

Dorința de a ajuta creează o impresie pozitivă. Însă să spui „da” fiecărei solicitări de fiecare dată poate fi un task copleșitor. Avem tendința de a accepta fiecare sarcină care ne vine în cale. De multe ori, implicarea îți oferă o experiență de învățare sau contribuie la consolidarea relațiilor profesionale și personale. Dar, pe de altă parte, dacă nu-ți cunoști capacitatea și nu-ți alegi task-urile în care te poți implica, spunând Nu când este cazul, performanța ta poate fi afectată. Să spui Nu este sănătos. Și nu trebuie să inventezi scuze pentru a arăta de ce nu poți face un anumit lucru, încearcă doar să-ți dai seama dacă merită! Există și opțiunea de a delega sau de a oferi ajutor mai târziu, astfel încât să nu-ți pierzi concentrarea asupra task-urilor la care lucrezi în prezent.

7. Din greșeli înveți

„Dacă cineva n-a greșit niciodată, înseamnă că n-a încercat să facă nimic nou”, spunea Albert Einstein.

Greșelile sunt inevitabile, contează însă să nu devii defensiv când vine vorba de ele. Acestea reprezintă o experiență de învățare. Ai șansa de a le analiza și de a găsi modalități prin care să nu le mai repeți. Este modalitatea prin care poți ieși din zona de confort și prin care poți avansa în testarea software.

8. Nu ezita să-ți prezinți munca! Din feedback înveți

La începutul carierei în testare software este firesc să fii mai rezervat atunci când va trebui să-ți prezinți munca. Teama că vei fi judecat sau teama că munca ta nu va fi luată în considerare sunt principalele motive. Însă gândește-te că ai mult mai mult de câștigat dacă îți prezinți, de exemplu, raportul de bug-uri identificate și echipa îți oferă feedback constructiv. Să eviți să-ți prezinți munca înseamnă să ai o traiectorie de învățare foarte liniară.

Whatsapp LinkedIn
job it
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Citește și
A primit un refuz pentru un job pentru că nu a purtat machiaj. Femeia a rămas uluită când a auzit...
Un tânăr spune că are un salariu de 40.000 de lei pe lună, pentru un job pe care nu-l vrea nimeni. Cu...
Super Neatza, 12 februarie 2024. Top 5 domenii unde te poți angaja în acest moment
O româncă cu o meserie mai puțin populară în rândul femeilor i-a impresionat pe italieni. „Nu m-aș...
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Un tânăr care vrea să deschidă o afacere într-un cartier rezidențial a primit zeci de idei.... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase HelloTaste.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre pensii. Cine sunt românii care nu primesc pensia înainte de Paşte Antena3.ro
Bacteriile de pe Stația Spațială Internațională au suferit mutații. S-au transformat în ceva ce nu a fost... useit
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Apple anunţă răscumpărări de acţiuni de peste 100 mld. dolari. Sunt cele cele mai mari din istoria companiei,... Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Cât a putut să plătească un român pe o porție de hamsii cu usturoi în Mamaia. Nu i-a venit să creadă când a... Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius Observator
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament MediCOOL
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți HelloTaste
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica... ProSport
Meteorologii ACCUWEATHER anunță când vin temperaturile caniculare, de fapt, în România. Cum va fi vremea în... Gandul
Ce a putut să cumpere această tânără cu 50 de lei dintr-un supermarket din Vama Veche: 'Să nu cumva să vreţi... CanCan
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face DeParinti
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un... ZUTV
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum UseIT
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cum arată clasamentul publicului. Cine sunt Mama, Fata și Băiatul Săptămânii
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cine intră la cursa de eliminare alături de Alexandru
Filmele lunii mai în AntenaPLAY. Vezi SuperNova, Maria, regina României și Checkmate chiar acum
Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Îmbunătățește digestia și previne balonarea
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Rezultatul cursei de eliminare dintre Adriana și Iuliana. Ce a votat publicul
Britney Spears, desculță și înfășurată doar într-o pătură, a ieșit pe străzi. Artista a avut nevoie de ajutorul medicilor
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Provocare în premieră pentru concurenți. Ce au mărturisit la task-ul iertării
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Ce decizie a luat Cristian despre chemarea Antoniei în casă. Băiatul a transmis un mesaj oficial
Cea mai simplă rețetă de pască. Ai nevoie doar de patru ingrediente
Mai multe