Antena Căutare

Ce meserii de top caută angajatorii. Motivul pentru care oamenii își schimbă jobul de mai multe ori în viață

Care sunt domeniile viitorului! Iată ce spun angajatorii despre meseriile de top care vor acapara piața!

Galerie
Ce meserii de top caută angajatorii. | profimediaimages.ro

Joburile ciudate care până acum păreau rupte din filmele de ficțiune vor deveni în curând meseriile viitorului.

Adolescenții și tinerii sunt îndemnați să se orienteze către domenii ce țin de securitate cibernetică, energie regenerabilă, dar și multe altele.

Citește și: Care este procedura pentru obținerea adeverințelor de vechime în muncă. ITM București vine în sprijinul cetățenilor

Cu toate că de la o zi la alta apar și dispar zeci de meserii, se pare că unele dintre acestea nu vor fi prea curând uitate.

Articolul continuă după reclamă

Iată care sunt meseriile de top pe care le caută angajatorii, dar și care sunt joburile care nu vor dispărea prea curând din peisaj!

Ce meserii de top caută angajatorii

Specialist în mașini zburătoare, arhitect de arene pentru sportivii virtuali, inginer în energie regenerabilă sau specialist în securitate cibernetică, sunt locurile de muncă spre care ar trebui să se îndrepte tinerii și adolescenții, scrie Antena 3 CNN.

Peste aproximativ 10-20 de ani, unele dintre meseriile actuale vor putea fi înlocuite de inteligență artificială, angajații fiind, de asemenea, înlocuiți de roboți.

Inginerii își vor putea găsi ușor un loc de muncă, mai ales în domeniul energiei regenerabile sau a sistemelor autonome. Angajatorii vor căuta specialiști în inteligența artificială, dezvoltatori de mașini zburătoare, dar și experți în securitate cibernetică.

De asemenea și arhitecții de arene,de E-Sports și de construcții pentru competițile de gaming profesionist vor fi extrem de căutați și solicitați în viitorul apropiat, iar renumerația nu va fi deloc mică.

Cu toate acestea, specialiștii spun că anumite meserii nu vor putea să dispară prea curând din peisaj, în pofida tuturor schimbărilor apărute.

„Vor exista opțiuni, indiferent de ce se va întâmpla în piață pentru cei care au meserii concrete și calificate: instalatori, zidari, zugravi, electricieni. Aceștia sunt și vor fi foarte căutați în piață” a declarat Ana Călugăru, reprezentant platformă de joburi on line, pentru sursa menționată mai sus în articol.

Citește și: Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Aveam nevoie de un loc de muncă bine plătit”

Adolescenții găsesc un sprijin uriaș în platformele de profil care îi ajută să viziteze companii pentru a afla ce presupun anmite meserii și pentru a învăța și cum ar putea să își negocieze salariul.

Iată ce joburi caută tinerii!

„Sunt extrem de interesați de competențele de care au nevoie, de abilitățile pe care să și le croiască și, câteodată, sunt foarte curioși despre investiții” susține Simona Ciora, reprezentantul unei companii bancare.

„Tinerii ar trebui să se orienteze către domenii care combină creativitatea cu tehnologia, precum dezvoltarea de software, design-ul digital, medicina personalizată și sustenabilitatea în afaceri", precizează și Diana Marin, manager proiect FDVDR.

În data de 30 octombrie este organizată o conferință web didactică unde experții de top vor participa pentru a discuta despre meseriile viitorului. Conferința este organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Citește și: Românii vor avea încă două zile libere în 2025. Cine va reveni la muncă abia miercuri, 8 ianuarie, și ce altă minivacanță urmează

Specialiștii în resurse umane atrag atenția cu privire la faptul că tinerii ar trebui să se gândească și să privească în ansamblu o meserie de viitor pentru că vremurile s-au schimbat, iar acum oamenii nu vor să mai rămână să lucreze pentru o perioadă de 60 de ani la același loc de muncă.

Dorința de a evolua în carieră a devenit din ce în ce mai mare pentru mii de români, iar câștigurile financiare mai mari sunt principalele motive pentru care acum oamenii aleg să părăsească locul de muncă pe care alții l-au păstrat pe perioade extrem de lungi sau până când s-au pensionat.

„Copii ăștia vor trebui să muncească până la vreo 80, că n-o să-i țină nimeni în sistemul de pensii, ceea ce înseamnă că vor trebui să se reinventeze. N-o să poți face același job 60 de ani sau, mă rog, 50 de ani de viață” mai explică Dana Cavaleru, director executiv HR.

Tudor, elev la Colegiul de Informatică Tudor Vianu din Capitală, este pasionat de muzică și de IT, dar vrea să lucreze într-un alt domeniu, care să-i asigure viitorul, spune acesta. Iată declarația!

„Eu m-am decis pentru o meserie. Mi-ar plăcea să lucrez în logistică, să gestionez vânzări, poate să gestionez import-export”.

Colega lui Tudor, Ariadna, încă se gândește ce va face. Ea ia în calcul să devină programator, dar a descoperit că nu i se potrivește. Iată ce a spus:

„Nu-mi doresc să stau toată ziua la calculator. Îmi place să comunic foarte mult cu ceilalți și să fac echipă, așa că am ajuns undeva în zona de drept sau de relații internaționale”.

(P) Când are nevoie afacerea ta de servicii SSM?... Singurătatea duce la apariția coșmarurilor. De ce OMS a făcut din ea o „prioritate globală”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 23 octombrie 2024. Catinca și Doru au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 23 octombrie 2024. Catinca și Doru au câștigat suma de 3.500 de lei Miercuri, 23.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x