Cuplu adept al fructarianismului, transformare șocantă! Cum arată după patru ani de regim extrem! FOTO
Un cuplu adept al fructarianismului - formă extremă veganismului - se laudă cu dieta extremă și beneficiile ei, deși în imagini par a fi în pragul anorexiei. Regimul celor doi, bazat doar pe fructe crude, durează de patru ani, iar cei doi recunosc că pentru a-și potoli foamea năprasnică din timpul zilei trebuie să mănânce... foarte multe banane. Cum au ajuns să arate în prezent
Publicat: Marti, 20 August 2019, 16:40 | Actualizat: Marti, 15 Iunie 2021, 14:11- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Un cuplu adept al fructarianismului - formă extremă veganismului - se laudă cu dieta extremă și beneficiile ei, deși în imagini par a fi în pragul anorexiei. Regimul celor doi, bazat doar pe fructe crude, durează de patru ani, iar cei doi recunosc că pentru a-și potoli foamea năprasnică din timpul zilei trebuie să mănânce... foarte multe banane. Cum au ajuns să arate în prezent
Ali Reza Khorasany (28 de ani) din Londra și Daniella Siira (22 de ani) din Motala, Suedia, șochează opinia publică prin decizia radicală a mânca numai fructe crude, dieta care poartă numele de fructarianism.
Transformarea lor, dinainte și după dietă, este cât se poate de vizibilă, șocantă chiar, pentru mulți. Cei doi susțin că au ajuns să consume doar fructe tropicale după ce, în trecut, au suferit de probleme de sănătate, simțind îmbalonări severe înainte de a trece la mâncarea vegană bazată exclusiv pe fructe.
În prezent, Ali Reza Khorasany și Daniella, susțin că, în ciuda faptului că sunt foarte slabi, eu energie, forță, iar pielea lor este mult mai hidratată și catifelată. De altfel, dragostea pentru fructe a fost și cea care i-a adus împreună.
”Pielea noastră se hidratează singură”, a declarat Ali Reza, potrivit Dailymail, care, în prezent, este și consultant wellnes, în timp ce susține că cel care l-a inspirat să aleagă această dietă a fost regele pop, Michael Jackson, care, susține el, avea un regim doar bazat pe fructe.
În plus, un alt motiv al alegerii acestei diete extreme a fost și acela că, în trecut, se simțea tot timpul bolnavă, suferind de anxietate, de constipație, balonare, acnee, cearcăne și deshidratare. Astfel că, după mai multe căutări la problemele de sănătate, ar fi găsit răspunsul în frutarianism, după doar două săptămâni de la adoptarea unui astfel de regim.
Michael Jackson, inspirația cuplului pentru fructarianism
Michael Jackson, regele pop, care a murit la vârsta de 50 de ani, a fost inspirația lui Ali Reza, adept al frutarianismului. ”Miezul acestei diete a fost fascinația mea permnanentă față de Michael Jackson, care își menținea un corp slab, radios, energic și o minte clară, pe parcursul întregii cariere. În contrast cu părinții, prietenii, dar și oamenii din societate care se îmbolnăvesc și care suferă de constipație și sunt mereu nervoși”, spune acesta, care speră ca modul lor de a se hrăni să devină un exemplu și pentru alții.
Ce este fructarianismul
Fructarianismul (numit și crudivorism) este o formă de veganism ce se limitează la consumul fructelor coapte a plantelor sau a arborilor. Fructarienii mănâncă, în principiu, doar fructele plantelor. Unii oameni se consideră fructarieni, chiar dacă dieta lor nu este constituită 100% din fructe. De obicei, fructarienii ce includ alte alimente dietei lor, urmează un regim vegan.
Fructarieni celebri:
Mahatma Gandhi - lider politic și spiritual, a urmat temporar o dietă fructarianistă. El și adepții lui au schimbat repetat astfel de diete, deoarece pe termen lung s-au dovedit a fi de nesusținut.
Ben Klassen - fondator al Creativity Movement.
Călugărițele din Ordinul Anglican al Sf. Elizabeth a Ungariei au urmat o dietă fructariană
Fructarianism, critici:
Programul de promovare a sănătății de la Columbia University spune despre dieta frructariană că poate cauza deficiențe în calciu, proteine, fier, zinc, vitamina D și majoritatea vitaminelor B (în special B12) și acizii grași esențiali. În plus, se mai afirmă că restricțiile alimentare în general pot duce la foamete, pofte, obsesii alimentare, disrupții sociale și izolare socială.
De asemenea, lipsa proteinelor din fructele cărnoase poate face stilul de viață greu de susținut și poate duce la condiția de hipoproteinemie sau kwashiorkor (o malnutriție cauzată de lipsa proteinelor).
Alunele (dacă incluse) sunt o sursă bună de proteine, dar din cauza digestibilității scăzute la proteinele vegetale, Asociația Dietetică Americană afirmă: „necesarul de proteine s-ar putea să fie mai mare decât cel recomandat, când sursele de proteine sunt în special cele greu digerabile, precum la unele cereale și legume”