Ea e prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului. Femeia are doi copii acasă: ”Mă bucur să contribui la salvarea vieților omenești!”
Lupta împotriva coronavirusului este dusă pe două ”fronturi”. Pe de o parte, de medicii care au grijă de persoanele infectate cu noul coronavirus și, pe de alta, de experții care încearcă să găsească un vaccin pentru a stopa răspânidrea acestuia. Ei bine, o primă victorie a fost câștigată luni, când o femeie de 43 de ani a primit vaccin împotriva COVID-19.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Martie 2020, 09:45 | Actualizat: Marti, 17 Martie 2020, 16:38Jennifer Haller, o femeie în vârstă de 43 de ani, mama a doi copii, s-a oferit voluntară în procesul de testare a unui vaccin împotriva COVID-19, iar luni, în orașul Seattle, din Statele Unite ale Americii, ea a făcut acest test.
În cadrul unui interviu, femeia s-a arătat încântată de decizia pe care a luat-o, mai ales că este prima persoană din lume pe care a fost testat acest vaccin.
Jennifer a mărturisit că nu are nicio problemă de sănătate, este sprijinită de cei dragi și se mândrește că poate contribui la salvarea vieților omenești. De asemenea, ea a mărturisit că verifică zilnic temperatura corpului. În cazul în care totul va merge bine, peste patru săptămâni ea va mai primi o doză. Ulterior, starea ei de sănătate va fi monitorizată timp de 14 luni, pentru ca oamenii de ştiinţă să se asigure de eficienţa vaccinului şi că acesta nu provoacă efecte secundare îngrijorătoare.
Chiar dacă se va demonstra că vaccinul este eficient, specialiştii spun că vaccinul ar putea fi disponibil pentru toată lumea în nu mai puţin de un an.
COVID-19, tratat și cu o combinație de medicamente HIV
Noul tip de coronavirus a fost tratat, în China, cu un medicament experimental cunoscut sub numele de Remdesivir, care a fost dezvoltat pentru a lupta împotriva Ebola.
În Statele Unite, Centrul medical din cadrul Universităţii din Nebraska a început testarea cu Remdesivir pe americani care au fost depistaţi cu COVID-19 după ce au fost evacuaţi de pe nava de croazieră din Japonia.
Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus provoacă doar simptome uşoare sau moderate precum febră şi tuse. Pentru unii, în special adulţi în vârstă şi cei cu probleme de sănătate deja existente, poate provoca boli mai severe, inclusiv pneumonie.
În lume sunt infectate peste 156.000 de persoane, înregistrându-se 5.800 de decese. Bilanţul deceselor în Statele Unite este de mai mult de 50 de persoane, infectate - 3.000 în 49 de state şi în Districtul Columbia.