Un nou vaccin creat în Elveția ar putea fi administrat în masă. Imunitate cu un virus "fals", creat în laborator, salvarea împotriva coronavirusului
Un vaccin nou creat în Elveţia ar putea fi administrat în masă, începând cu luna octombrie. Specialiștii în medicină intenționează să obțină imunitate cu ajutorul un virus "fals", creat în laborator, iar aceasta ar puta fi salvarea împotriva Covid-19, la nivel mondial.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 22 Aprilie 2020, 12:52 | Actualizat: Miercuri, 22 Aprilie 2020, 13:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Imunizarea în masă a populaţiei elveţiene cu ajutorul unui vaccin creat împotriva noului coronavirus ce provoacă maladia respiratorie COVID-19 ar putea să înceapă în această ţară în luna octombrie, a anunţat imunologul Martin Bachmann, citat de DPA.
Agenţia Elveţiană pentru Produse Terapeutice, Swissmedic, a confirmat că poartă discuţii în acest sens cu mai mulţi oameni de ştiinţă, inclusiv cu Martin Bachmann, care lucrează la Spitalul Universitar din Berna.
Pe aceeași temă"Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat", a declarat Lukas Jaggi, purtător de cuvânt al Swissmedic, în această săptămână.
"Ţinând cont de urgenţa cauzată de pandemia de coronavirus, vorbim despre câteva săptămâni, nu de câteva luni, în ceea ce priveşte procedurile de avizare", a adăugat el.
Dacă noul vaccin va îndeplini criteriile cerute, decizia de aprobare a sa ar putea fi luată înainte de încheierea acestui an, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.
Imunitate cu un virus "fals" creat în laborator, salvarea împotriva coronavirusului
Martin Bachmann a declarat în faţa jurnaliştilor elveţieni că a realizat deja cu succes mai multe teste pe şoareci. Cercetătorul elveţian a folosit secvenţa genetică a virusului SARS-CoV-2, pe care experţii din China au publicat-o în luna ianuarie, pentru a izola anumite proteine ce permit virusului să se ataşeze de celulele umane.
Pe aceeași temăApoi, el a folosit acea secvenţă genetică pentru a construi un tip de virus "fals", care nu îi îmbolnăveşte pe oameni, dar care declanşează o reacţie imunitară ce îi permite organismului uman să se apere de adevăratul virus (SARS-CoV-2).
Parteneri din China şi Letonia sunt implicaţi în dezvoltarea acestui vaccin.