Antena Căutare

Doi medici s-au trezit bronzați din cap până-n picioare, fără să fi stat la plajă! Unul dintre ei: „Când am aflat ce mi s-a întâmplat, m-am speriat!” – FOTO

Doi doctori din Wuhan s-au trezit bronzați din cap până-n picioare, fără să fi stat o secundă la plajă. Ambii au fost salvați prin intermediul uneia dintre cele mai spectaculoase proceduri medicale, după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

Doi medici s-au trezit bronzați din cap până-n picioare, fără să fi stat la plajă! Unul dintre ei: „Când am aflat ce mi s-a întâmplat, m-am speriat!” – FOTO
Doi medici s-au trezit bronzați din cap până-n picioare, fără să fi stat la plajă! Unul dintre ei: „Când am aflat ce mi s-a întâmplat, m-am speriat! Am început să am coșmaruri!” – FOTO

Doctorii Yi Fan și Hu Weifeng, amândoi în vârstă de 42 de ani, s-au infectat cu noul coronavirus, în ianuarie, în timp ce tratau pacienți cu COVID-19, la Spitalul Central din Wuhan.

Doctorul Yi Fan: „Am început să am coșmaruri!”

Doctorul Yi Fan, cardiolog, a învins noul coronavirus după ce, timp de 39 de zile, a beneficiat de oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO).

Prin procedura ECMO, sângele pacientului iese din organismul acestuia, este oxigenat, este eliminat dioxidul de carbon din compoziția lui, după care intră din nou în organism, în sistemul circulator.

Luni, doctorul Yi Fan a spus că s-a recuperat, în mare. Se poate mișca normal, în pat, dar încă nu poate merge normal, singur. Medicul a recunoscut că întreaga experiență l-a marcat.

Citește și: „Transpiram din toţi porii, nu puteam să respir, nu îmi mai simţeam degetele. Soția mea a început să plângă”. Un medic care a operat o fetiță bolnavă de COVID-19, mărturie emoționantă! VIDEO

„Când mi-am recăpătat cunoștința și am aflat despre starea mea, m-am speriat. Am început să am coșmaruri”, a spus medicul, care a ieșit de la terapie intensivă, dar a rămas în spitalul din China în care se afla.

Starea doctorului Hu Weifeng este mai gravă

În schimb, starea doctorului Hu Weifeng, urolog, este mai gravă. Medicul este la pat de 99 de zile, iar colegul care l-a îngrijit, Li Shusheng, a spus că este îngrijorat pentru sănătatea lui psihică.

„Nu se putea opri din a le vorbi doctorilor care mergeau să îl consulte”, a spus doctorul Li Shusheng.

Citește și: Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola”

Doctorul Hu a beneficiat, de asemenea, de procedura ECMO, de pe 7 februarie până pe 22 martie. A reînceput să vorbească, pe 11 aprilie.

El este în continuare îngrijit într-o secție de terapie intensivă, în același spital în care se află și doctorul Yi Fan.

Motivul pentru care pielea lor s-a închis la culoare

Doctorul Li bănuiește că piele celor doi medici s-a colorat din cauza unui medicament pe care l-au primit la începutul tratamentului, ficatul lor având de suferiot. Specialistul nu a dezvăluit despre ce medicament este vorba, dar a precizat că acesta este unul dintre efectele secundare ale substanței.

În plus, doctorul Li a precizat că se așteaptă ca pielea celor doi medici-pacienți să revină la normal, după ce ficatul va începe să le funcționeze mai bine.

Mănușile din latex, inutile în prevenirea infecției cu noul coronavirus?! O asistentă a arătat cum te poți contamina cu ... „NU! N-am 16 ani, ci 30! DA, am trei copii!!”. Valeria este confundată cu sora copiilor ei! A dezvăluit trucurile prin c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x