Bărbatul care a fost concediat pentru că nu era amuzant la birou. De ce s-a luat această decizie și care e povestea lui
Un caz remarcabil din Franța a atras atenția opiniei publice mondiale. Un angajat a fost demis din motive inedite: lipsa umorului la locul de muncă și nerespectarea valorilor "fun & pro" ale companiei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 03 Februarie 2024, 14:59 | Actualizat: Duminica, 04 Februarie 2024, 13:06Concluzia acestei situații șocante a fost acordarea unor despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro.
Bărbatul care a fost concediat pentru că nu era amuzant la birou. De ce s-a luat această decizie și care e pobestea lui
"Întreaga poveste a devenit virală", remarcă cu umor avocatul specializat în dreptul muncii, Olivier Bongrand, conform Le Parisien. Cu excepția unui posibil recurs la Curtea Supremă franceză, disputa pare să fi ajuns la un punct final.
Pe aceeași temăCurtea de Apel din Paris a emis recent o hotărâre de reangajare a bărbatului concediat din cauza lipsei de umor la locul de muncă și a acordat o compensație financiară în apropierea sumei de 500.000 de euro. Bărbatul, cunoscut sub numele de "domnul T", și-a depus plângerea împotriva angajatorului său.
În noiembrie 2022, Curtea de Casație a decis în favoarea reclamantului, stabilind că acesta avea dreptul să refuze participarea la evenimentele recreative organizate în weekend la locul de muncă. Domnul T, un consultant angajat în 2011, fusese concediat pentru incompetență și pentru "nepotrivire culturală" cu valorile "fun și pro" ale companiei.
Pe aceeași temăEl a criticat practicile de organizare a "seminariilor și petrecerilor de weekend cu băuturi", acuzând că acestea aduc frecvent la consumul excesiv de alcool, stimulat de colegi care furnizau cantități semnificative de băuturi, și de practici care implicau promiscuitate, intimidare și încurajarea exceselor diverse, potrivit observatornews.ro.
Domnul T și-a luat angajatorul în judecată, iar în martie 2021, Curtea de Apel din Paris a respins inițial plângerea sa. Cu toate acestea, Curtea de Casație a corectat această decizie, stabilind că respingerea plângerii a fost o eroare.
Pe aceeași temă