Ce a pățit bărbatul care a stat treaz timp de 453 de ore, adică aproape 19 zile. Totul a fost documentat
Un bărbat a reușit să stabilească un record atunci când a stat treaz timp de 453 de ore, adică timp de aproape 19 zile. Efectele apărute i-au uimit chiar și pe medicii care au urmărit experimentul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024, 13:31 | Actualizat: Vineri, 12 Aprilie 2024, 16:39În urmă cu ceva timp, un bărbat a reușit să doboare un record după ce a stat treaz timp de 453 de ore. Experimentul a devenit atât de periculos de la un punct încât cei de la Cartea Recordurilor au decis să se oprească din contorizat, explicând că „e totul mult prea periculos”. Chiar și medicii care au urmărit evoluția bărbatului au fost uimiți de efectele apărute.
Ce a pățit bărbatul care a stat treaz timp de 453 de ore, adică aproape 19 zile. Totul a fost documentat
Acesta este incredibilul experiment prin care a trecut un bărbat pe nume Robert McDonald în 1986. Atunci, omul a doborât recordul pentru cel mai lung timp petrecut treaz. Atunci, bărbatul a reușit să stea treaz timp de 453 de ore și 40 de minute, adică aproape 19 zile. Când cei de la Cartea Recordurilor au înțeles cât de periculos devine acest experiment, au decis să se oprească din contorizat.
Pe aceeași temăPe site-ul lor oficial se menționează faptul că nimeni nu a reușit să doboare recordul obținut de Robert McDonald, însă oamenii sunt sfătuiți să nu încerce o astfel de provocare din cauza numeroaselor riscuri și complicații ce pot apărea din cauza lipsei somnului.
Totuși, cei de la Guiness au încetat să mai înregistreze astfel de recorduri din cauza efectelor adverse ce pot apărea. Un caz concret s-a petrecut în anul 1963, atunci când doi adolescenți au venit cu ideea de-a sta trezi pentru un experiment de făcut la școală, la științe, au informat cei de la dailymail.co.uk.
Randy Gardner și Bruce McAllister au vrut să testeze ce se întâmplă cu creierul dacă este privat de somn. Se pare că au regretat exprimentul pentru tot restul vieții, căci efectele adverse au fost grave. Au început să apară schimbările bruște de dispoziție, pierderile de memorie, problemele de concentrate, paranoia și halucinațiile. După experiment, tinerii au observat că le-a fost destul de greu să își revină.
Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro