Antena Căutare

Un bărbat trăiește de 12 ani cu doar 30 de minute de somn pe zi. Mulți se înscriu la cursurile predate de el. Ce le recomandă

Un bărbat uluiește lumea cu stilul său de viață. Iată ce spun specialiștii despre programul acestuia.

Galerie
Daisuke Hori are un stil de viață radical | Youtube

Un japonez a uimit o lume întreagă cu videourile în care promovează un stil de viață pe care unii îl consideră radical.

Un bărbat trăiește de 12 ani cu doar 30 de minute de somn pe zi. Mulți se înscriu la cursurile predate de el. Ce le recomandă

Daisuke Hori are 40 de ani și este antreprenor. Acesta a dezvoltat un program de somn care ridică multe semne de întrebare, chiar dacă japonezul garantează că funcționează la capacitate maximă.

Citește și: Un YouTuber a stat treaz timp de 12 zile ca să doboare un record mondial ce a fost interzis! Prin ce a trecut bărbatul

Articolul continuă după reclamă

Acesta recomandă un program de somn de doar 30 de minute pe zi, dând exemplu chiar din propria experiență. Timp de 12 ani a urmat acest program, iar acum ține cursuri pe tema respectivă.

Specialiștii s-au sesizat în urma isteriei create de bărbat. Studiile de-a lungul timpului au arătat că, pentru a funcționa în parametri normali și pentru a-și menține sănătatea, un om are nevoie de șase - opt ore de somn pe noapte.

Cu toate acesta, Daisuke Hori susține că rutina sa radicală i-a îmbunătățit viața. Prin această metodă, el spune că și-a „dublat” viața. Nu numai că i-a crescut productivitatea și capacitatea de concentrare la muncă, însă i-a îmbunătățit stilul de viață.

Acesta a dorit să-și reducă programul de somn pentru a avea parte de mai multe ore active. Astfel că, a ajuns să doarmă între 30 și 45 de minute pe zi.

Citește și: De ce nu ar trebui să adormi niciodată cu aerul condiționat pornit. Urmările sunt mai grave decât te aștepți

Metoda sa inedită de a trăi a stârnit controverse, și chiar a fost realizat un reality show în Japonia în care bărbatul era monitorizat constant.

„Este mai importantă calitatea decât cantitatea. Cei care au nevoie de o concentrare constantă în activitatea lor beneficiază mai mult de un somn de calitate înaltă decât de unul prelungit.

De exemplu, medicii și pompierii au perioade de odihnă mai scurte, dar își păstrează eficiența ridicată”, a declarat Daisuke Hori.

Bărbatul a fondat în 2016 o asociație dedicată somnului ultrascurt. În cadrul acestei asociații, oamenii pot afla mai multe despre somn și sănătate. Peste 2.000 de cursanți i-au trecut pragul, învățând despre tehicile potrivite pentru a face față unui astfel de stil de viață.

Citește și: Ce a pățit bărbatul care a stat treaz timp de 453 de ore, adică aproape 19 zile. Totul a fost documentat

Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că privarea de somn poate avea consecințe extrem de grave pe termen lung. Totodată, efectele negative ale privării de somn sunt dificil de recuperat.

Somnul este esențial pentru producerea anumitor procese fiziologice, printre care și funcționarea creierului și sistemului imunitar, consolidarea memoriei, ori reglarea metabolismului. De asemenea, cardiologii avertizează că acumularea unor deficiențe de somn produce efecte majore pe termen lung.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit unei surse, recuperarea completă a unei ore de somn poate dura chiar patru zile.

„Somnul este o necesitate, nu un lux”, au declarat specialiștii.

Aceștia consideră că, în cazul lui Daisuke Hori, este vorba de o mutație genetică.

Citește și: Nu a dormit timp de 40 de ani. Care este povestea incredibilă a unui soldat. Vezi imaginile cu acesta

Ce probleme de sănătate poate cauza lipsa somnului

Lipsa somnului are un impact major asupra funcțiilor cognitive, astfel oamenii pot acuza probleme de atenție sau de concentrarea, probleme în luarea deciziilor sau rezolvarea problemelor. Totodată, pe termen lung, se pot confrunta cu pierderi de memorie, precum și cu un risc crescut de boli neurodegenerative, de pildă Alzheimer.

Și imunitatea este puternic influențată de lipsa somnului. În orele de somn, corpul produce citokine, adică proteine care combat infecțiile, inflamațiile și stresul. Lipsa somnului reduce producția acestor proteine, determinând organismul să devină vulnerabil la boli.

Citește și: Alcoolul îți afectează somnul mai mult decât crezi. Iată de ce te trezești noaptea după ce ai băut

Problemele nu se opresc aici. Specialiștii vorbesc și despre legătura dintre privarea de somn și bolile cardiovasculare, dezechilibrele hormonale, dar și tulburările de dispoziție, precum anxietatea și depresia.

În ciuda faptului că Daisuke Hori susține că viața sa s-a „dublat”,a vând mai mult timp pentru sport și... cafea, efectele negative pe termen lung depășesc benefiicile imediate.

Specialiștii aduc în discuție și recuperarea fizică, produsă de corp tot în timpul somnului, precum și reglarea emoțională. Într-un interval de 30 de minute, corpul nu are timp suficient pentru a trece prin tot procesul regenerativ.

De asemenea, un somn extrem de scurt împiedică trecerea adecvată prin etapele somnului, adică somnul profund și REM.

Citește și: De ce sforăi mai mult în timpul iernii. Trucul de 30 de secunde care te ajută să scapi de apnee

Exercițiile fizice și consumul de cafea înainte de mese, adică rutina japonezului, nu fac altceva decât să crească temporar vigilența, însă nu sunt soluții de durată. În ciuda faptului că exercițiile fizice pot reduce unele efecte ale privării de somn, nu pot înlocui procesel de refacere care au loc în timpul somnului.

Totodată, consumul de cafea în exces poate duce la palpitații, anxietate crescută, probleme digestive și chiar dependență.

Citește și: Ce dezvăluie ora la care te culci despre tine și personalitatea ta. Ce spune despre tine dacă îți place să te trezești dimineața

Pe de altă parte, insomnia este o problemă deosebit de gravă. Un bărbat din Vietnam, în vârstă de 80 de ani, susține că nu a dormit deloc în ultimii 60 de ani din cauza unei boli din copilărie. În ciuda tratamentelor, insomnia lui a persistat.

Somnul este un subiect proasper pentru specialiștii în domeniu, iar în ciuda exemplelor de mai sus, oamenii de știință recomandă opt ore de somn pe noapte pentru menținerea unei sănătăți adecvate.

O soacră băgăcioasă a cerut cel mai neașteptat lucru posibil soției fiului său. Ce pretenție a avut... Nu au avut bani de o casă și locuiesc într-un cort, dar sunt proprietarii unei insule: „Ne simțim incredibil”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x