Grăsime de pui transformată în curent electric. Cum au făcut oamenii de știință descoperirea inedită
Noua descoperire ar reprezenta o revoluționare industrială în privința dispozitivelor de stocare a energiei! Iată ce spun cercetătorii!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Mai 2024, 13:05 | Actualizat: Marti, 21 Mai 2024, 13:54În ultima perioadă atenția cercetătorilor s-a focusat pe încercarea de a dezvolta surse de energie verzi, fapt care a dus și la creșterea cererilor de dispozitive de stocare a energiei.
Deși materialele utilizate în astfel de dispozitive pot ajunge la costuri uriașe și pot ridica chiar probleme serioase de mediu, crearea de soluții de stocare a energiei din obiectele care în mod normal ajung la coșul de gunoi, ar putea reprezenta chiar rezolvarea acestor probleme.
Pe aceeași temăIată ce susțin oamenii de știință în acest sens!
Grăsime de pui transformată în curent electric
Cercetătorii de la Universitatea Yeungnam din Coreea de Sud au descoperit o tehnică de transformare a grăsimii de pui în electrozi pe bază de carbon pentru supercondensatori care să poată stoca energie și LED-uri de putere, scrie interestinggengineering.com.
Oamenii de știință precizează faptul că metoda pe care au descoperit-o și care dovedește cât de ușor și de inteligent este să conceapă noi materiale pe bază de carbon din uleiul rezidual de grăsime de pui, poate reprezenta „un potențial avantaj pentru dispozitivele comerciale de stocare a energiei și poate deschide drumul către producerea de energie ieftină, fapt care ar reprezenta o revoluționare industrială în privința dispozitivelor de stocare”, potrivit sursei citată anterior.
Totodată, cercetătorii transmit faptul că acești supercondensatori sunt capabili să stocheze și să alimenteze LED-uri, reprezintând o alternativă mult mai accesibilă și mai puțin dăunătoare mediului în comparație cualte materiale tradiționale utilizate în prezent.
Pe aceeași temăÎntr-un raport de lucru în acest sens se arată faptul că grăsimea de pui poate fi transformată în nanostructuri printr-un proces simplu și accesibil.
Prin arderea grăsimii și colectarea funinginii, oamenii de știință au reușit să conceapă nanoparticule de carbon cu structuri unice care se aseamănă unor inele concentrice de grafen.
Ulterior, nanoparticulele care sunt tratate cu tiouree devin proprietăți electrice îmbunătățite, fapt care duce la creștrea eficienței supercondensatorilor.
Mai mult decât atât, echipa de cercetare a reușit să demonstreze funcționalitatea noilor supercondensatori prin încărcarea și aprinderea LED-urilor roșii, verzi și albastre, fapt care a confirmat potențialul practic al acestei tehnologii, potrivit pubs.acs.org, citată de Antena 3 CNN.
De asemenea, cercetătorii susțin că surplusul de energie ar trebui stocat, tocmai pentru ca omenirea să poată profita ulterior de pe urma producției. Spre exemplu, un exces de aprovizionare.
„O modalitate ușoară de a sintetiza nanomateriale de carbon cu costuri reduse, fără a fi nevoie de o abordare de procesare la temperatură înaltă este esențială pentru aplicațiile de stocare a energiei, deoarece cererea a crescut pentru materiale pe bază de carbon sintetizate accesibile, pe termen lung și ecologice”, sunt alte informații în acest sens care se arată în studiu.