Ne vom urâți tot mai mult, spun cercetătorii. Cum vor arăta oamenii în următorii ani și de ce ni se vor deforma fețele
Un analist facial a detaliat o teorie despre motivul pentru care oamenii „devin mai puțin atractivi” odată cu trecerea timpului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 05 August 2023, 14:58 | Actualizat: Sambata, 05 August 2023, 16:06Shafee Hassan, care a fondat o firmă de consultanță pentru estetică facială în Sydney a fost întrebat de ce noile generații au fețe mai puțin atractive decât cele din trecut.
Cel care a pus această întrebare a consultat anterior un album vechi de liceu, observând foarte mulți tineri care arătau bine: „De ce arătau atât de bine oamenii atunci? Aveau ceva în apă?”, s-a întrebat o persoană.
De ce ni se deformează fețele, potrivit cercetătorilor
În încercarea de a răspunde la această întrebare, specialistul Hassan a explicat că: „Fața unei persoane obișnuite devine din ce în ce mai degradată din cauza dietelelor moderne, a pozițiilor de somn, a poluării și a obiceiurilor orale greșite (suptul degetelor, mușcatul buzelor, împingerea limbii, mușcatul unghiilor, mușcătura obiectelor și bruxismul).
Specialistul a publicat un videoclip pe TikTok, unde spune „V-ați întrebat de ce adolescenții sau liceenii din anii 1950 arată „mult mai maturi” decât în prezent?
Analistul facial a luat exemplul unui student american din 1950 și a evidențiat că avea maxilarul inferior mai bine definit și pomeții mai proeminenți.
„Dezvoltarea feței depinde de forțele pe care le puneți asupra ei, pentru maxilarul superior și inferior, care sunt cele două trăsături care ajută pe cineva să aibă un aspect facial cât mai plăcut”.
Hassan spune că limba sau „alte forțe” pot avea un impact asupra dezvoltării maxilarului, „împingându-l în jos sau în exterior”, înainte ca un nou os să crească. Astfel, cauzele pentru care fețele se degradează sunt legate de acțiunile noastre asupra cavității bucale și de neglijența care ne aduce în situația de a avea probleme cu cavitatea bucală, de exmplu, dinții din partea de sus la o distanță prea mare față de cei din partea de jos.
Pe aceeași temăSpecialistul a dat exemplul unei fetițe cu maxilarul deformat. Acesta susține în videoclip că infecția sinusurilor unei fetițe a afectat creșterea maxilarului inferior.
Arătând exemple de fotografii ale fetiței cu maxilarul subdezvoltat, analistul facial a susținut că o infecție pe termen lung a sinusurilor a afectat creșterea maxilarului inferior, deoarece ea respira pe gură și nu o ținea suficient de închisă pentru a se dezvolta corect.
În încheierea videoclipului, specialistul a adăugat: „Având în vedere că 70% din oamenii din Occident au un fel de malocluzie sau recesiune, fețele devin din ce în ce mai puțin atractive odată cu trecerea timpului”.
În videoclipul de mai jos, e prezentat un exemplu de față deformată, ca urmare a obiceiurior orale greșite:
@qovesstudio The average person's face is becoming increasingly disadvantaged by modern diets, sleeping patterns, pollutants and orofacial habits creating a greater inequality in 'the attractives' vs 'the unattractives' #looks #psychology #aesthetics #qoves #orthodontics ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design
Malocluzia este termenul folosit pentru a descrie atunci când dinții nu se aliniază perfect, în timp ce recesiunea are loc atunci când gingiile se îndepărtează de dinți.
Astfel, ce considerăm acum mici probleme care pot fi ignorate (ca malocluzia, sau supramușcarea), odată cu trecerea timpului duc la deformarea fețelor.