O tânără a născut un bebeluș cu două capete. Medicii sunt uluiți: „E ca și cum ai înghesui două persoane într-un singur corp”
Un singur corp, două inimi, patru plâmâni și două capete! Medicii fac eforturi supraomenești pentru a-l ține în viață pe bebelușul la care părinții au refuzat să renunțe.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Iulie 2020, 10:34 | Actualizat: Joi, 02 Iulie 2020, 10:34O tânără din Samarkand, Uzbekistan, aștepta cu nerăbdare momentul în care va deveni mamă. La prima ecografie, medicii i-au dat o veste minunată: urma să aibă gemeni! Însă, pe măsură ce lunile au trecut, sarcina femeii nu a evoluat tocmai normal.
Cuplului i s-a spus că ceva era în neregulă și că existau șanse mari ca gemenii să fie siamezi. Specialiștii au recomandat o întrerupere de sarcină, însă tânăra nu a vrut sub nicio formă să renunțe la copil. Însă momentul nașterii i-a uimit pe toți.
Femeia a adus pe lume un bebeluș. În sala de nașteri, s-a lăsat liniște în momentul în care au început să se audă două plânsete. Băiețelul are două capete și un singur trup. În urma investigațiilor, medicii au descoperit că aproape toate organele lui sunt dublate, în afara celu genital.
„Teoretic, vorbim despre despre un caz de gemeni siamezi. Organele interne sunt dublate, cu excepția organului genital ce pare a fi masculin. Singura anomalie „exterioară” sunt cele două capete.
Este un caz foarte rar, apare o dată la 220.000 de nașteri. În acest moment, este internat pe secția de Terapie Intensivă. Suntem optimiști. Ar putea duce o viață lungă și relativ normală”, a spus medicul Rakhmonov.
În acest moment, bebelușul și mama sa sunt internați în spital, fiind supravegheați de o echipă de medici și asistente.
„Cazul este complex. Imaginați-vă că este ca și cum ai luat două persoane și le-ai înghesui într-un singur corp. Suntem în plin proces de teste și analize. Starea lui este stabilă. Vom face tot ce putem pentru a-l ajuta să supraviețuiască”, a adăugat medicul.
Doctorul Rakhmonov a specificat că mama fusese avertizată că ar putea avea gemeni siamezi, însă a refuzat categoric să facă avort.
„De cele mai multe ori, astfel de malformații sunt rezultatul căsătoriilor între rude sau expunerii la radiații”, a mai spus Rakhmonov.